De kastelenroute in de Chianti

In Toscane vind je heel wat kastelen terug, sommigen nog volledig intact terwijl van anderen dan weer enkel de ruïnes zijn overgebleven. Vooral de Chianti was ooit de streek van de kastelen, ongetwijfeld heeft zijn schoonheid en zijn unieke karakter daar mee te maken.

Het prachtige kasteel Castello di Brolio

Het prachtige kasteel Castello di Brolio

Sedert enkele jaren heeft de dienst toerisme van Toscane enkele routes uitgestippeld die je langs de mooiste kastelen leidt. De routes, 6 in totaal, zijn bewegwijzerd en kunnen met de auto of met de fiets worden afgelegd.

Bord dat route aanduid met bijhorende kleur die je op de algemene kaart terugvindt

Wanneer je de fiets verkiest houd dan zeker rekening met het glooiende landschap van de Chianti streek waardoor het toch wel wat klimmen en dalen is.

Chianti streek

de Chianti streek rond Gaiole

De routes passeren niet enkel voorbij kastelen maar ook langs pittoreske dorpjes, kerkjes, boerenwoningen, kloosters, wijngaarden en olijfbomen. Op de route zijn er voldoende restaurantjes of trattoria aanwezig waar je kan genieten van de regionale keuken met een lekker glas Chianti wijn.

aanduiding van de verschillende routes

aanduiding van de verschillende routes

De 6 routes situeren zich allemaal rond de SS 408, de oude vecchia Chiantigiana die de Chianti streek centraal doorkruist.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende routes, door op de link te klikken krijg je een uitgebreide beschrijving.