Leukste campings Toscane

De leukste campings in Toscane

Veelzijdig Toscane ontdekken

Toscane wordt ook wel gezien als het openluchtmuseum van Italië. Dat is ook niet geheel vreemd. Niet alleen wordt Toscane gekenmerkt door een aangename temperatuur, er zijn ook talloze bezienswaardigheden te vinden die zorgen voor een mooie vakantie-ervaring. In deze streek zijn bijvoorbeeld talloze middeleeuwse stadjes te vinden. Maar ook vind je er heel veel heuvels, die verbouwd zijn met olijfbomen en wijnranken, net als zonnebloemen. Ingrediënten die kunnen bijdragen aan een fantastische vakantie-ervaring.

Vroeg van te voren een camping boeken in Toscane

Wanneer je van plan bent om met de caravan of camper naar Toscane te komen aankomende zomervakantie, dan is het verstandig om vooraf een camping te boeken. Een camping in Toscane is namelijk snel volgeboekt. Je moet er vaak vroeg bij zijn om er voor te zorgen dat je een mooi plekje op een camping kunt bemachtigen. Het kan daarom zeker geen kwaad om nu al een plaatsje te reserveren op een van de campings die Toscane rijk is. Gelukkig zijn er veel campings te vinden in deze streek.

Campings in Toscane

Camping Village Park Albatros is een vier sterren camping waar jij je met je gehele gezin prima kunt vermaken. Het biedt vooral veel waterpret voor iedereen. Het waterparadijs dat er op deze camping te vinden is, is dan ook enorm. Glijbanen, een olympisch zwembad en lagunes voor de allerkleinsten! Ook kun je uitstekend terecht op PuntAla Camping Resort. Dit is een familiecamping die ligt in een natuurgebied, inclusief een lang zandstrand. Daarmee wordt er voldoende vermaak geboden voor elke bezoeker!

Leukste campings Toscane

Leuke bezienswaardigheden in Toscane

Het is natuurlijk zonde om op de camping te blijven zitten, wanneer je een vakantie boekt naar Toscane. De omgeving moet dan ook vooral verkend en ontdekt gaan worden. De oude historische stad Florence is een echte aanrader, evenals de scheve toren van Pisa. Wanneer je de hitte liever wilt ontvluchten en de voorkeur geeft aan wat verkoeling, dan kun je uitstekend terecht bij Grotta del Vento in de Garfagnana streek in het Noorden van Toscane. Dit is een grote grot, waar je onder andere stalactieten en stalagmieten aantreft.