Campo dei Miracoli - Pisa

De leukste plaatsen van Toscane

Toscane heeft de zon aanbiddende toerist ontzettend veel te bieden. Ook als u houdt van stedentripjes met de bijbehorende cultuur bent u tijdens uw vakantie in Toscane aan het juiste adres. We zetten de boeiendste steden van Toscane voor u op een rij.

Florence

Florence, ook wel Firenze genoemd, is de hoofdstad van Toscane. In Florence draait het om cultuur, aangezien de renaissance haar oorsprong vind in deze stad.  Het was niet alleen de geboortestad van Leonardo Da Vinci, maar ook van Machiavelli, Galileo Galilei, Catharina de Medici en vele andere grote geesten uit de geschiedenis.

Eén dag in Florence is eigenlijk niet voldoende om alle piazza’s, palazzo’s, duomo’s en andere bezienswaardigheden aan te doen. Het Palazzo Vecchio mag zeker niet ontbreken aan uw bezoek aan Florence. Het prachtige paleis stamt uit de 14e eeuw en ligt in het centrum van de stad. Het ligt aan het Piazza della Signoria waar een beeldengroep met een replica van David van Michelangelo. Andere trekpleisters zijn het Museo Galileo, een museum gewijd aan het leven van Galileo Galilei, De campanile van de Duomo, de Boboli-tuinen aangelegd door de Medici familie en zo gaat het lijstje nog wel even door.

Pisa

Pisa is wereldberoemd vanwege haar scheve toren. De prachtige campanile begon al snel na de bouw in 1173 scheef te zakken. De toren ligt aan het Piazza dei Miracoli naast de wonderschone Duomo di Pisa. Dit is een middeleeuwse kathedraal in romaanse stijl met onder andere bijzondere mozaïeken en Arabisch aandoende bogen. Naast de bezienswaardigheden aan het Piazza dei Miracoli heeft Pisa nog veel meer te bieden. Enkele voorbeelden? Het Piazza dei Cavalieri, het Nationaal Museum van San Matteo waar u alles te weten komt over de Pisaanse beeldhouwers en de muurschildering van Keith Haring in een zijstraatje bij het Piazza Victor Emanuelle II.

Lucca

Luca, een van de rijkste steden van Noord-Italië, is een bijzonder mooie renaissancestad. Bezienswaardigheid nummer één van deze stad is het Piazza del Anfiteatro. Dit tweede eeuwse ovale amfitheater doet nu dienst als plein. U bereikt het plein via een boog en het wordt omringd door gezellige winkeltjes en cafés waar u de heerlijkste espresso en cappuccino kunt drinken.

Een andere historische bezienswaardigheid is de vestingmuur rondom Lucca. Deze muur moest de stad beschermen tegen aanvallen vanuit Florence, maar is nooit gebruikt voor dit doeleinde. Eenmaal in de geschiedenis is de vesting ingezet om Lucca te beschermen tegen  een overstroming.