buitenmarkt Sant'Ambrogio

De markt Sant’Ambrogio in Florence

De markt van Sant’Ambrogio is samen met de Mercato Centrale de enige overdekte markt in Florence. Ze zijn beiden in dezelfde stijl en periode gebouwd en maakten deel uit van een stadsvernieuwingsproject waarbij 3 overdekte markten voorzien waren. De 3de markthal werd echter nooit uitgevoerd.

buitenmarkt Sant'Ambrogio

de kraampjes rondom de markthal van Sant’Ambrogio

De markt bevindt zich aan het plein Piazza Ghiberti, iets minder centraal gelegen dan de markt van San Lorenzo maar toch gemakkelijk te voet te bereiken. Bovendien is er een ondergrondse parkeergarage onder het plein Piazza Ghiberti waar je de auto kan achterlaten.

Sant’Ambrogio is iets kleiner dan de Mercato Centrale en ook iets minder toeristisch wat het voordeel heeft dat de prijzen iets lager liggen.

Ook deze markt bestaat uit een buitenmarkt waar je vooral kledij en groenten en fruit kan kopen. In de overdekte markt is het vooral eten en drinken en vind je er beenhouwers, bakkers, visverkopers en delicatessenwinkeltjes.

Souvenirs vind je hier niet terug, daarvoor ga je beter naar de markt van San Lorenzo.

kraampje markt Sant Ambrogio Firenze

kraampje met broodjes en verse gerechten

Er zijn ook een aantal kleinere restaurantjes binnenin waar je tegen een correcte prijs kan lunchen. Eén daarvan is trattoria da Rocco, die ondertussen al meer dan 25 jaar aanwezig is.

Firenze-trattoria Rocco Sant Ambrogio

Net buiten de markthal heb je het restaurant Cibreo, een nogal populair restaurant bij toeristen maar volgens mij wat overgewaardeerd.

Op het plein Piazza Ghiberti heb je sinds kort de vlooienmarkt waar je broccante en antiek kan kopen. Deze mercato delle pulci stond vroeger op een andere bestemming en het is nog maar de vraag of de nieuwe bestemming definitief of tijdelijk is.

Ideaal dus om beide markten te combineren.

Locatie markt van Sant’Ambrogio

Openingsuren markt

  • Maandag – zaterdag: 07.00 – 14.00
  • Zondag en feestdagen: gesloten