De mini metro Pisa Mover

Sedert midden 2017 is de dienst Pisa Mover eindelijk werkelijkheid. Een elektrische metro (weliswaar bovengronds) die volledig autonoom rijdt brengt je in 5 minuten van de luchthaven van Pisa naar het historische centrum van Pisa.

In de 5 minuten zit zelfs een stop aan het station San Giusto waar je een grote parkeerplaats hebt voor 1330 auto’s.

Tussen 06.00 en 24.00 vertrekt er dagelijks om de 5 minuten een Pisa Mover en dit gedurende het ganse jaar, inclusief zon- en feestdagen. Een enkel ticket kost €2,70 en een heen- en terug ticket €5,40. Je ticket kun je kopen aan één van de 4 automaten opgesteld in de luchthaven en het treinstation van Pisa.

betaalautomaat

ticket voor enkelvoudige rit met QR code

De opstapplaatsen zijn de volgende:

  • luchthaven Pisa: net buiten de uiterste ingang, te herkennen aan het groene gebouw.
  • treinstation Pisa: ter hoogte van spoor 14, je kunt de pijltjes volgen.

De ingang aan de luchthaven van Pisa

Wanneer je vanuit de luchthaven van Pisa naar Firenze of een andere stad wil en wenst met de trein te reizen dan kun je best een combi ticket Pisa Mover – trein nemen. Je kan dit wel niet aan één van de automatische automaten maar enkel aan een loket (in de luchthaven is een treinloket aanwezig). Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een treinrit in de omgekeerde richting. (meer info over de trein nemen in Italië)

Het combiticket is als volgt te gebruiken: aan de linkerkant zie je een QR code die je dient in te scannen aan het toestel net voor de automatische poorten die toegang geven tot het perron. Daarna dien je wel nog je treinticket te valideren aan het toestel op het perron van het treinstation (groen toestel).

Combiticket met links de QR code voor de PisaMover

toestel om QR code in te scannen

Tenslotte: misschien is het je al opgevallen dat het logo van Pisa Mover nogal ongelukkig gekozen is en je bij een eerste indruk PisMover leest. Oordeel zelf!

Het interieur van de minimetro