De mooiste fietsroute van Toscane

Toscane is een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Het is een heuvelachtig landschap waar je het beste met een mountainbike doorheen kunt fietsen. Toscane kent veel onverharde wegen, dus het is een gebied voor fietsers die van uitdaging houden. Er zitten redelijk wat fietswinkels in Toscane die ook fietsen verhuren. In de winkels weten ze vaak wel goede routes aan te wijzen, maar neem ook een kaart mee. Als je over de verkeerde heuvel fietst, is het nogal een klim om weer terug te fietsen.

fietsen in Chianti

Rondom Poggibonsi
Een van de mooiste fietsroutes van Toscane is er eentje die ook prima te doen is voor mensen die niet vaak op een fiets zitten. Als je een vakantiehuisje hebt geboekt in Toscane dan is dit een mooi uitje wat je in een dag kunt doen. Je start in San Filippo A Ponzano. Deze route ligt tussen de twee  steden Siena en Florence. Het is een lange route van 77 kilometer. Trek hier dus een mooie dag voor  uit, wanneer het niet te heet is, maar wel lekker droog weer.

Via San Donato naar Castellina In Chianti
Als je de route gestart bent ga je richting San Donato. Dit is een klein dorp en hier kom je langs Villa Francesca. Dit is een mooie stop om even wat te drinken en misschien iets kleins te eten. Daarna rijd je door naar Castellina In Chianti. Dit is een wat groter dorp met mooie architectuur en een mooi kasteel. Blijf hier niet te lang, want je hebt hier pas 20 km van de route gefietst.

Op naar Crocefiorentina
Als je verder fietst naar Crocefiorentina kom je eigenlijk alleen maar prachtige natuur tegen. Tussen Castellina In Chianti en Crocefiorentina zit een behoorlijke klim van 613 meter hoog op het hoogste punt. Vanuit dit dorpje fiets je door naar Rocca delle Macie. Dit dorpje is nog kleiner en de natuur zal dan ook meer je aandacht trekken.

Halverwege in Monterriggioni
In het stadje Monterriggioni ben je ongeveer halverwege de route. Hier zijn verschillende hotelletjes te vinden, dus als je de route in meerdere dagen wilt doen, is dit een goede plek om te overnachten. Fiets daarna door naar Casone en Rigoni en uiteindelijk naar Colle di Val D’elsa. In deze stad zijn net zoals in de volgende stad San Gimignano, ook hotels te vinden. Als je in San Gimignano bent aangekomen, zit je op driekwart van de route.

Eindpunt in zicht
Fiets door naar Sant’andrea en Ulignano. Maak een kleine omweg naar Cusona voor de mooiste route en houd daarna Pastine aan. Deze weg is echt prachtig voor natuurliefhebbers. In dit gebied zijn weinig dorpen te vinden en fiets je door redelijk vlak land. Uiteindelijk kom je weer uit bij het startpunt San Filippo A Ponzano en heb je de mooiste route van Toscane afgelegd.

 

Dit is een gastartikel, ook zin om een blog of artikel als gast te schrijven stuur dan een mailtje naar gunther@allora.nl