De mooiste pretparken in Toscane

Toscane heeft zeker niet het unieke ruime aanbod aan pretparken dat we gewoon zijn in België en Nederland maar kan toch trots zijn op een aantal pretparken waar je je zeker en vast met de ganse familie zal amuseren. Om het jullie gemakkelijker te maken vind je hieronder een overzicht van de grootste en belangrijkste.

Cavallino Matto – Marina di Castagneto (Livorno)

ingang Pretpark Cavallino Matto (800x450)

Cavallino Matto, letterlijk vertaald het gekke paardje, is het grootste en belangrijkste pretpark van Toscane. Het park beschikt over 29 attracties in totaal waarvan 15 voor kinderen, 4 voor volwassenen en 10 voor de ganse familie. Er zijn ondermeer verschillende achtbanen, bootjes, boomstammetjes, een vrije val van 50m hoogte, een treintje, een 4D cinema, diverse spektakels, enz.

Adres: Via Po n°1 – 57024 Marina di Castagneto

Website: www.cavallinomatto.it

Piccolo Mondo – San Giuliano Terme (Pistoia)

pretpark Piccolo MondoPiccolo Mondo bevat 19 attracties waaronder een electrische go kart parcours, boomstammetjes, piratenboot, een mega glijbaan, een treintje en diverse spektakels voor jong en oud. Er is tevens een waterpark aanwezig met een groot zwembad, glijbanen en zonneterras.

Adres: Strada Provinciale n°9 – 56017 San Giuliano Terme

Website: www.piccolomondo.it

Parco Pitagora – Lido di Camaiore (Lucca)

Parco Pitagora

Parco Pitagora is minder groot dan de vorige maar bevat toch voldoende attracties waar de kinderen zich kunnen uitleven. Je vindt er ondermeer een achtbaan, springkastelen, bootjes, een bollenbad, draaimolens, botsauto’s, trampolines, enz. Er is ook een bar met luna park aanwezig.

Het park is gratis toegankelijk en je betaalt slechts voor de attracties die je gebruikt!

Adres: Via Pitagora angolo Via Aurelia – Lido di Camaiore

Website: www.parcopitagora.com

Parco Bim Bum Bam – Torre del Lago Puccini (Lucca)

Pretpark Bim Bum Bam

Het pretpark Bim Bum Bam is een klein gezellig familie park met ondermeer diverse springkastelen, bootjes, electrische go karts, bollenkasteel, een babypark en glijbanen. Ideaal voor de kinderen om even wat stoom af te laten terwijl de ouders wat op adem kunnen komen.

Adres: Viale Marconi 307 – 55048 Torre del Lago Puccini

Website: www.parcobimbumbam.it