Mooiste wijnroutes Piemonte

De mooiste wijnroutes in Piemonte

Piemonte is een regio in het noordwesten van Italië en staat bekend als echte wijnregio. Een ideale bestemming voor wijnliefhebber dus. In de regio vind je verschillende wijnroutes die je kunt volgen om de meeste lekkere wijnen te proeven en door mooie landschappen te rijden of te fietsen. De mooiste wijnroutes uit Piemonte staan hier op een rijtje.

Langhe wijnroute

De Langhe wijnroute is de populairste wijnroute in Piemonte. De route slingert door de heuvels van de Langhe, een van de meest pittoreske gebieden van Italië. Tijdens de rit zie je wijngaarden, bossen, kastelen en middeleeuwse dorpen. Hier vind je ook enkele van de beste wijnhuizen ter wereld, zoals Barolo en Barbaresco. In deze regio vind je ook de oude stad Alba. Dit is zeker een bezoekje waard! Je kunt hier lekker eten, zo zijn truffels hier een specialiteit.

Roero wijnroute

De Roero wijnroute ligt ten noorden van Alba en loopt langs de oevers van de rivier de Tanaro. Deze wijnroute is minder bekend dan de Langhe wijnroute, maar het is minstens even prachtig. De Roero is een heuvelachtig gebied waar onder andere de Arneis druif groeit, een van de bekendste witte wijnen van Piemonte. Bezoek hier de wijnhuizen en proef de heerlijke wijnen terwijl je geniet van het prachtige landschap.

Monferrato wijnroute

De Monferrato wijnroute ligt in het zuidoosten van Piemonte. Het gebied is beroemd om zijn Barbera wijn, maar er worden ook andere wijnen gemaakt, zoals Grignolino, Freisa en Moscato d’Asti. Tijdens de route kom je langs middeleeuwse kastelen, prachtige kerken en indrukwekkende wijngaarden. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het dorpje Castagnole Monferrato, dat bekend staat om zijn Barbera-wijn en prachtige architectuur.

Asti wijnroute

De Asti wijnroute voert je door de heuvels van Asti en de omliggende wijngaarden. Asti is bekend om zijn mousserende wijn, de Asti Spumante. Maar je vindt hier ook andere wijnen, zoals de Barbera d’Asti en de Moscato d’Asti. Tijdens de route kom je langs prachtige dorpen en steden, zoals Nizza Monferrato en Canelli. Ook hier vind je historische wijnhuizen die je kunt bezoeken.

Vind je het leuk om wijnroutes te verkennen? Dan heb ik nog een leuke tip. Het boek ‘’Wijnroutes Europa’’ staat vol met mooie wijnroutes en ook veel routes door Italië. Zo vind je hierin ook bovenstaande routes. Dit boek is ook leuk om cadeau te geven aan echte wijnliefhebbers.

Wijnroutes Piemonte