Orvieto Umbrië

De ondergrondse stad van Orvieto

Heb je zin om eeuwenoude ondergrondse tunnels en grotten te verkennen dan moet je in Orvieto zijn dat zich net over de Toscaanse grens bevindt. In Orvieto, die trouwens een prachtige historische stad is, loopt onder de stad een doolhof van tunnels en grotten.

Vermoedelijk werden de eerste tunnels zo’n 2500 jaar geleden gegraven. Het zachte gesteente waarop later de stad Orvieto gebouwd werd, leende zich daar uitstekend toe.

Een wirwar van kronkelende steegjes en trappen loodst je doorheen de verschillende ruimten die niet enkel op hetzelfde niveau liggen maar zelfs boven en onder elkaar. Een echte ondergrondse verborgen stad, Orvieto Underground genaamd!

Sedert kort is Orvieto Underground open voor het publiek en worden er rondleidingen met een gids georganiseerd. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur en kost €6,00

Wie een unieke plaats zoekt om te trouwen kan dit in de grotten. Sedert 2002 staat de gemeente Orvieto immers toe dat verliefden er hun ja woord geven in de grot van de oude molen temidden van de overblijfselen van een 14de eeuwse molen.

De plechtigheid is natuurlijk niet gratis en info kan je enkel verkrijgen bij de gemeente zelf.

Praktische informatie

Startplaats: Piazza Duomo 23 – Orvieto (recht tegenover de toeristische dienst)

Start rondleiding:

  • hoogseizoen: dagelijks iedere 15 minuten tussen 11.00 en 17.15
  • buiten hoogseizoen: dagelijks om 11.00, 12.15, 16.00 en 17.15

Toegangsprijs

  • Volwassenen: €6,00
  • Gepensioneerden en studenten tot 18 jaar: €5,00

Officiële website: www.orvietounderground.it