De rijke geschiedenis van Volterra

 

Heuvels rondom Volterra -foto genomen door Profernity

Heuvels rondom Volterra -foto genomen door Profernity

Volterra is een bijzondere stad in Toscane. Het is een stad die ooit is gesticht door de Etrusken en er zijn veel gebouwen te vinden in Romaanse stijl. Onder tienermeisjes is deze plek bekend als de broedplaats van de slechteriken uit de Twilight serie, maar voor de liefhebbers van de Toscaanse cultuur is deze stad zoveel meer.

Duomo di Volterra

Daken Volterra - foto genomen door The Consortium

Daken Volterra – foto genomen door The Consortium

Als je op vakantie bent in Toscane is het Piazza San Giovanni een van de mooiste pleinen die je er kunt vinden. De Duomo di Volterra kerk staat op de Piazza San Giovanni. De kerk is geheel in Romaanse stijl vormgegeven. In de kerk zijn maar liefst 13 preekstoelen te vinden, waar geestelijken al eeuwen mensen toespreken. De kerk is goed onderhouden en dat mag ook wel met alle beschilderde panelen en bas-reliëfs. Voor een liefhebber van vroege Italiaanse kunst, is deze kerk een mooie bezienswaardigheid.

De middeleeuwse overheid
In de middeleeuwen waren er al algemene dingen die door een overheid geregeld werden. Voor de renaissance was het Palazzo dei Priori de plek van de overheid in Toscane. Hier werden belangrijke beslissingen voor het gebied genomen en werd de wet vastgelegd. Het is vooral leuk om te zien in wat voor omgeving de overheid in de middeleeuwen werkte.

Fort van de Medici Familie
Dit eeuwen oude fort is al sinds jaar en dag de plek waar je heen gaat als je de wet zwaar overtreden hebt. In de loop der jaren is het bouwwerk hier en daar wat aangepast aan de tijd, maar al sinds dat Florence en Volterra elkaar probeerde te verslaan, werden hier de gevangenen opgesloten.

Etruskische stadsmuren
Om Volterra staat een stadsmuur. De poort is een indrukwekkende doorgang waarbij je je goed kunt voorstellen dat deze vroeger goed bewaakt werd. Buiten de stadsmuren zijn verschillende Toscaanse campings te vinden, waar je in alle rust kunt genieten van het Italiaanse landschap, om de volgende dag weer terug te keren, om één van de andere Toscaanse steden te gaan ontdekken.

Stadspoort Volterra -foto genomen door StefanoRome Tours

Stadspoort Volterra -foto genomen door StefanoRome Tours