De Toscaanse heuvels trotseren met een electrische fiets

Tegenwoordig zijn electrische fietsen in Noord Europa niet meer uit het straatbeeld te halen. Mensen gebruiken ze vooral voor de rit woonplaats – werk en terug om de dagelijkse lange stresserende files te vermijden.

In Italië zal het wel nog een tijdje duren vooraleer dit gewoonte wordt, hier geldt immers nog steeds het idee dat de auto koning is en de fiets is voor wie zich een auto niet kan veroorloven. Vreemd dat die gedachte in de 21ste eeuw nog bestaat!

Gelukkig zie je de laatste jaren de electrische fiets meer en meer opduiken in toeristische gebieden, met andere woorden voor de hoofdzakelijk buitenlandse toeristen die de fiets als een uitstekend middel zien om de omgeving te beleven.

Het is inderdaad niet zo evident om als ongeoefende fietser de Toscaanse heuvels te overwinnen en daarom is de electrische fiets de ideale oplossing. Je hoeft natuurlijk nog steeds zelf te trappen maar het fietsen gebeurt praktisch vanzelf waardoor je na de rit kan zeggen ‘ik heb veel gezien in plaats van ik heb veel afgezien’.

De meeste electrische fietsen hebben tegenwoordig een autonomie van meer dan 100 km waardoor je al een zeer lange tocht kan afleggen. Bovendien kan je op ieder moment de autonomie van de batterij, het aantal afgelegde kilometers en de tijd controleren.

op het dashboard kun je alles controleren

De fiets heeft meestal 2 standen, schildpad en konijn, waardoor je dus zelf kiest hoe hard je wilt trappen. Bespaar je liever de batterij op de vlakke weg of bijvoorbeeld tijdens een afdaling dan zet je die gewoon af.

Wil je de prachtige Toscaanse omgeving op maximale wijze beleven dan moet je dus zeker een electrische fiets huren. Waar een electrische fiets te huren en hoeveel dit kost kun je lezen in het artikel Waar een electrische fiets huren in Toscane.