De villa van Sting in Figline Valdarno

Wie het nog niet moest weten: Sting heeft een prachtige villa nabij Figline Valdarno die hij verhuurt en waar hij ook zijn eigen wijnen maakt die sedert kort ook voor het grote publiek te koop zijn.

De villa, Il Palagio genaamd, kochten Sting en zijn vrouw Trudie in 1999. Het gebouw met 350 hectare grond verkeerde in een erbarmelijk toestand en de nieuwe eigenaars moesten er een klein fortuin aan spenderen om het terug in zijn oorspronkelijke 16de eeuwse glorie te herstellen.

Villa Il Palagio vanuit de lucht

Gelukkig voor hen was geld geen probleem en samen met de nodige vaklui en experts werden zowel de villa als de wijn- en olijfboomgaarden aangepakt. Het domein beschikt maar liefst over 23 ha olijfbomen en 28 ha wijnstokken die zo snel mogelijk hersteld werden wat enkele jaren later al een lekkere wijn opleverde.

De prachtige wijnkelder van Il Palagio

Als druiven werden de lokale Sangiovese, Vermentino, Trebbiano, Canaiolo en Colorino gebruikt, in combinatie met de Sauvignon druif wat resulteerde in 6 wijnen. Aanvankelijk waren het enkel vrienden en familie die van de zelfgemaakte wijn mochten proeven en al eens een fles gratis mee naar huis kregen maar omwille van de uitmuntende smaak en positieve reacties besloten ze in 2011 om hun wijn op de markt te gooien.

Alle wijnen alsook andere zelfgemaakte produkten zoals honing en olijfolie zijn te verkrijgen in hun nabijgelegen winkeltje. Meer info vind je in het artikel rechtstreeks wijn en olijfolie kopen bij Sting.

Bio winkel Il Palagio van Sting

Zoals in het begin aangehaald verhuren Sting en Trudie sinds enkele jaren de villa en de kleinere huizen die op het domein staan, voor feesten, huwelijken en als vakantieverblijf. In totaal kunnen er maar liefst 50 personen overnachten en feestjes kunnen tot 400 gasten.

De villa samen met de 5 andere woningen beschikt naast prachtig ingerichte kamers over een mooie tuin in Italiaanse stijl en een prachtig uitzicht over de plaatselijke omgeving. Er is ook een zwembad, een tennisbaan, een meertje, een yoga centrum en natuurlijk heel veel rustige intieme plaatsjes.

zicht op de omgeving vanuit de prachtige tuin

Wil jij ook eens overnachten bij Sting of gewoonweg foto’s zien van zijn villa dan kan je terecht op de website van Il Palagio