De wijnen van Karel De Gucht

De meesten weten ondertussen dat de Belgische en Internationale politicus Karel De Gucht sedert 2000 eigenaar is van een prachtige boerderij in Toscane.

Het landgoed heet La Macinaia en bevindt zich in San Vincenti, in de buurt van het Chianti Classico stadje Gaiole in Chianti, bekend voor zijn uitstekende wijnen maar ook de start- en aankomstplaats van de retro wielerronde Eroica.

Karel De Gucht is ook een echte wijnliefhebber en besloot om van bij de aankoop zijn eigen wijnen te produceren. Daarom kocht hij nog heel wat landbouwgrond bij om tot een oppervlakte van 5,80 hectare te geraken waarop de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot werden aangeplant.

De voorbereidingen onder leiding van een Italiaanse enologe en enkele lokale wijnspecialisten startten bijna onmiddellijk en na jaren van hard labeur en investeringen was in 2013 de eerste wijnoogst een feit. 1500 flessen werden gebotteld.

Ondertussen produceert La Macinaia zo’n 30.000 flessen per jaar waarvan het overgrote deel te koop wordt aangeboden in binnen- en buitenland.

Voor België is de verdeler Chateaux Vini uit Ternat, de wijn is zowel ter plaatse als online te koop via hun webwinkel.
De geproduceerde wijnen zijn:

La Macinaia Rosso Toscano 2013: een zachte wijn met mediterraanse aroma’s van olijven en rozemarijn en daardoor geschikt voor elke dag.

Prijs per fles ongeveer €16,00

La Macinaia Chianti Classico 2013: een stevigere wijn met de klassificatie van DOCG.

Prijs per fles ongeveer €20,00

Over de kwaliteit laat ik mij niet uit. Ik drink graag wijn maar ben absoluut geen wijnkenner.