Eten in Firenze: Dei Frescobaldi

Dit restaurant – enotheek bevindt zich op een hoek van het plein Piazza della Signoria en biedt dus een prachtig uitzicht op het palazzo vecchio. Dei Frescobaldi biedt een uitgebreid assortiment aan wijnen aan gemaakt door de familie Frescobaldi, vergezeld van typisch Toscaanse gerechten. Mogelijkheid om binnen en buiten te eten. Op het menu staan onder andere:

  • gerechten op basis van versgemaakte pasta zoals gnuddi di ricotta e spinaci (deegballetjes gevuld met ricotta kaas en spinazie), ravioli di zucca con burro e amaretti (ravioli gevuld met boter en amaretti koekjes), pici senesi al sugo d’anatra (dikke spaghetti met saus op basis van eend)
  • vleesgerechten zoals agnello cotto al forno con cipollotti (lam in de oven met uitjes), faraona all’uva con crema di patate (parelhoen met druiven en aardappelvelouté), tagliata e bistecca alla Fiorentina (de biefstuk van het Chianina ras)
  • Voor de wijnliefhebber is er de enotheek met keuze uit een hondertal wijnsoorten, voor wie het wenst vergezeld met regionale kaas, hesp en salamie.

Openingsuren: Dagelijks van 12.00 tot 14.30 en 19.00 tot 22.30 (zondag en maandag enkel ’s avonds)

Prijzen: menu vanaf 35€

Adres: Via dei Magazzini 2/4 R

Officiële website (Italiaans en Engels) met oa menu’s: Dei Frescobaldi


Visualizzazione ingrandita della mappa