Een actieve vakantie in Toscane

Wie houdt van een actieve vakantie is in Toscane aan het juiste adres. Door zijn groot aanbod aan bergen, heuvels en meren kun je hier volop aan ondermeer trekking, wandelen, fietsen, mountainbiken, watersport, joggen en alpinisme doen.

kajakken op één van de vele meren

Liefhebbers van wandelen, trekking en mountainbike komen volop aan hun trekken op één van de vele bewegwijzerde paadjes die je leiden langsheen de mooie Toscaanse natuur. Dat je tijdens deze tochten in aanraking komt met allerlei dieren zoals herten, valken, everzwijnen en dergelijke is hoogst waarschijnlijk.

Sommige paadjes lopen langs de heuvels die op hun buurt langs de kustlijn lopen. Je krijgt dus langs de ene kant zicht op zee en langs de andere kant zicht op het Toscaanse platteland met zijn typische wijngaarden, olijfbomen en cipressen. Overnachten kun je in een agriturismo of voor wie het avontuurlijker wil in een tentje.

Misschien verken je liever de streek per fiets. Je zal er zeker geen spijt van hebben want het is de ideale manier om volop van deze prachtige streek te kunnen genieten. Overal op je route vind je wel iets om te bezoeken zoals een landelijk kerkje, een pittoresk dorpje waar de tijd is blijven stilstaan, een dorpsfeest, een natuurlijke warmwaterbron, enzovoort.

landelijk kerkje in de Valdarno streek

Liefhebbers van watersport zoals kajakken, kanoën, zeilen en surfen kunnen volop genieten langs de kuststrook of op één van de vele meren die Toscane rijk is. Belangrijkste zijn het meer van Massaciuccoli waar Puccini zijn inspiratie haalde en het meer van Bilancino, het grootste van Toscane.

Ook alpinisme wordt druk beoefend in Toscane. Vooral de Apuaanse Alpen waar de bergen een hoogte tot bijna 2000 meter bereiken, zijn zeer populair bij liefhebbers van deze sport. Er zijn parcours voor zowel beginners als voor gevorderden die je alleen of onder begeleiding kan bedwingen.

Het spreekt voor zich dat voor het uitoefenen van deze intense sporten een professionele uitrusting hier echt aangeraden is. In de zomerperiode kan het zeer warm zijn overdag maar ’s avonds kan het in de heuvels en bergen toch serieus afkoelen.

Hetzelfde geldt voor de lente en herfstperiode met het verschil dat het overdag wat minder heet is maar van ’s avonds tot ’s morgens de temperaturen ook wel onder het vriespunt kunnen liggen. Bereid je dus goed voor vooraleer je op reis vertrekt!

Bij Outdoor shop campz krijg je een zeer groot aanbod aan outdoor kledij, schoenen en uitrustingen van de bekendste merken. Bovendien is er geregeld magazijnopruiming waarbij je van kortingen tot maar liefst 60% kan genieten.

 

sohbet sitesi
chat siteleri
canlı radyo
canlı yayın
sinema filmleri izle
dizi izle yabancı
hd dizi izle
hd dizi izle