Een stukje paradijs in de Chianti

WP_20140715_010 (800x450)

Ongetwijfeld maar weinig toeristen, Italianen bijgerekend, zullen het wijndomein Villa d’Arceno kennen. Ikzelf ben er feitelijk toevallig via mijn job terechtgekomen.

Dit antieke domein beslaat maar liefst een oppervlakte van 1000 hectare waar meer dan 30 ex boerenwoningen over verdeeld staan die nu behoren aan rijke Italianen en (hoofdzakelijk) buitenlanders die er tot rust komen.

toegangstunnel

toegangstunnel

Je komt Villa d’Arceno binnen via een tunnel en komt onmiddellijk terecht in een prachtig decor gekenmerkt door smalle grindweg straatjes die zich kronkelen tussen olijfbomen, wijngaarden en cipressen. Je kunt er ook everzwijnen, fazanten, herten en andere dieren tegenkomen die er ongestoord rondlopen.

cypressen laan

cypressen laan

Het domein is feitelijk best te voet of met de mountain bike te verkennen maar kan ook met de auto bezocht worden maar dan geniet je natuurlijk niet zoveel. Houd rekening met de privé straatjes die leiden naar de prachtige gerenoveerde boerenwoningen.

Centraal in het domein vind je de villa Arceno uit 1671 terug die toebehoort aan het wijnkasteel Tenuta d’Arceno dat de wijnvelden en de olijfboomgaarden onderhoud en bewerkt.

In de enotheek heb je de mogelijkheid om wijn te proeven en aan te kopen en in de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om in de 17de eeuwse villa te overnachten.

In de nabijheid van Villa d’Arceno vind je ondermeer het kleine middeleeuwse dorpje San Gusmé, het Chianti stadje Castelnuovo Berardenga en het kasteel Castello di Brolio terug. Iets verder vind je de warmwaterbronnen van Rapolano Terme terug.

Ligging

Villa Arceno bevindt zich op 32 km van Siena en op 75 km van Firenze

Meer foto’s