Een tip voor een originele avond in Firenze

Ik heb onlangs een schitterende avond gehad in Firenze en wil jullie graag deze tip delen.

Ik had een drukke dag gehad en rond 17.30 was het hoog tijd voor een aperitivo. Er zijn zoveel plekjes waar je van een lekkere Spritz, Ugo of een glaasje Prosecco kan genieten bij een gezellige babbel. Wij verkozen een terrasje op de hoek tussen Via Faenza en Via del Giglio.

Na onze welverdiende aperitivo begaven we ons naar het centro Il Fuligno, nabij de Mercato Centrale om de Medici Dynasty show te zien.  Ik had de tickets op voorhand online gekocht om toch zeker te zijn dat we een plaatsje gingen kunnen bemachtigen. De show had plaats in een schitterend klein barokke kerkje dat ooit toebehoorde aan een klooster.

Voor het begin van iedere show kan je de binnentuin van het oude klooster bezoeken en in de gebouwen kan je zelfs enkele verborgen juweeltjes van het klooster zien. De gastheren leiden je rond maar je kan ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Dit is een unieke gelegenheid om één van de verborgen plekjes, waar Firenze zo vol van is, te ontdekken.  Verrassing is gegarandeerd!

De show zelf duurt ongeveer 1 uur, van 19 tot 20 uur. Ze wordt gesproken in het Engels en centraal staan Gian Gastone e Anna Maria Luisa de Medici, broer en zus, en tevens de laatste generatie van de machtige Medici familie.

Firenze heeft veel aan Anna Maria Luisa te danken, ze heeft er namelijk voor gezorgd dat alle rijkdom van de Medici in de stad Firenze is gebleven. De show gaat over familie intriges, rijkdom, macht en gevoelens. In korte tijd worden enkele interessante anekdotes over de Medici dynastie uit de doeken gedaan, in een prachtig kader. De decors met klank- en lichtshow zorgen voor de nodige sfeer en voor de Engelse tekst hoef je je geen zorgen te maken, ben je even de draad kwijt, dan pik je hem zo terug op!

Het prachtige spektakel eindigde om 20.15 uur: perfecte timing voor het avondeten! Wij kozen de trattoria Zaza, op het pleintje piazza Mercato Centrale, bekend voor zijn lekker typische toscaans eten!

Wil je deze prachtige show zelf bijwonen dan kan dit want sedert kort kun je je tickets op voorhand online kopen via tiqets.com > meer info

Artikel door Kristel Campaert

Heb jij ook een tip of een leuk idee, evenement, reiservaring of dergelijke en wil je dit delen met de andere Toscane liefhebbers stuur dan een mailtje naar gunther@allora.nl