Een voetbalwedstijd van Fiorentina bijwonen

partita fiorentina (800x552)

Wie de Italiaanse voetbalcompetitie volgt weet ongetwijfeld dat ACF Fiorentina, ook wel Viola genoemd naar de kleur van hun shirts, de voetbalploeg is van Firenze. Een voetbalwedstrijd bijwonen van Fiorentina tegen een andere topploeg uit de serie A is een echte aanrader omdat de Italiaanse competitie toch wel van veel hoger niveau is dan de Belgische of de Nederlandse competitie. In om het even welke wedstrijd kom je er wel enkele wereldsterren tegen.

Nog vlug een sjaal van Fiorentina kopen aan één van de kraampjes

Valt je vakantie in juni, juli of augustus dan heb je natuurlijk wel pech want de Italiaanse voetbalcompetitie start gewoonlijk eind augustus en eindigt eind mei.

voetbalclub ACF Fiorentina (800x495)

eerbetoon buiten het stadium aan de in maart 2018 overleden kapitein van Fiorentina

Wie een stedentrip plant tussen september en juni kan dus een zeker en vast een thuiswedstrijd van Fiorentina in de Serie A (de Nationale Italiaanse competitie) bijwonen maar misschien ook wel een wedstrijd in de UEFA cup of Champions League aangezien Fiorentina het de laatste jaren zeer goed doet en jaarlijks opnieuw meestrijd om een Europees of Chiampions League ticket.

temidden de supporters in de curva Fiesole

Het stadium Artemio Franchi

Het stadion van Fiorentina heet Stadio Comunale Artemio Franchi en dateert uit 1931. Het stadion is volledig opgebouwd uit gewapend beton en is ondertussen beschermd als monument. Er is al jaren sprake van om een nieuw groter stadion te bouwen iets buiten Firenze, het stadion heeft namelijk een geringe capaciteit (47.282 plaatsen) maar ligt ook in het centrum waardoor telkens als er een voetbalmatch is het verkeer in de knoop ligt.

Stadio Fiorentina

Het voetbalstadium ligt op wandelafstand van het treinstation Campo di Marte dat in 5 minuten te bereiken is vanuit het centrale treinstation Santa Maria Novella van Firenze.

Adres: Viale Manfredo Fanti 4 – 50137 Firenze

Tickets kopen

De goedkoopste tickets zijn deze in de Curva Fiesole waar je temidden van de meest fervente supporters van Fiorentina zit en dus ook het meest de unieke sfeer kan opsnuiven. Een aanrader dus. Een ticket kost ongeveer €30 voor een volwassene en €18 voor een kind.

Wil je centraler zitten dan betaal je ongeveer het dubbele.

Een nadeel van het stadium van Fiorentina is dat de tribunes geen dak hebben waardoor je bij regen regenkledij moet meedoen.

Een ticket kan je zowel online als in Firenze zelf kopen. Online kun je terecht op de sites ticketone.it en viagogo.it

In Firenze zelf kun je dit op volgende adressen:

Biglietteria Ufficiale (Officieel verkooppunt)

  • Adres: Via dei sette santi 28R
  • Openingsuren: 9.30 – 13.00 en 14.30 – 18.30

Fiorentina Point

  • Adres: Viale Manfredo Fanti 85A
  • Openingsuren:  9.30 – 13.00 en 14.30 – 18.30

Fiorentina Store Mercato Centrale

  • Adres: Piazza del mercato centrale
  • Openingsuren:  10.00 – 14.00 en 15.30 – 19.30

Meer info over ACF Fiorentina vind je op de officiële site: it.violachannel.tv