De regionale Toscaanse keuken is zeer ruim en bevat naast simpele gerechten, ontstaan in tijde van armoede, zoals pappa al pomodoro (dikke tomatensoep met brood) en ribollita (soort hutsepot met brood) ook geraffineerdere gerechten zoals tagliatelle al sugo di cinghiale (tagliatelle met saus van everzwijnenvlees) en bistecca alla Fiorentina (groot rundsbiefstuk van het Chianina ras).
Zin om deel te nemen aan een kookcursus tijdens je verblijf waarbij je een aantal typische Toscaanse gerechten bereidt, neem dan hier een kijkje
Om het wat overzichtelijker en éénvoudiger te maken vind je hieronder een lijst van de bekendste streekgerechten:
crostini Toscani (geroosterd brood belegd met olijvenpasta, kippelevers, tomaten met look en basilicum)
insalata di farro (koude schotel met graan, kaas, tomaten, uien, basilicum, olijven)
pici senesi al sugo d’anatra (dikke spaghetti met saus op basis van eend)
fagioli all’uccelletto con salsicce (witte bonen in tomatensaus met varkensworst)