Mobike Firenze

Fietsen in Firenze met Mobike

Zin om de stad Firenze al fietsend te bezoeken aan een zeer voordelig tarief zonder te moeten nadenken waar je de fiets telkens zal achterlaten dan moet je zeker en vast een fiets van de dienst Mobike huren.

Mobike heeft immers overal doorheen de stad fietsen staan die je reeds kan huren vanaf €0,50. De fietsen hebben allemaal hetzelfde uitzicht en je kan ze simpelweg gebruiken met je smartphone. Hiervoor dien je de app down te loaden via de app store of google play en vervolgens een bedrag te storten. Er wordt €1,00 waarborg gevraagd die vervolgens afgetrokken wordt van wat je verbruikt hebt.

Het principe is zeer simpel. Nadat je de app hebt gedownload krijg je via sms een verificatiecode die 1 minuut geldig is. Na verificatie word je gevraagd om een bedrag op je rekening te zetten waarna je vervolgens dadelijk een fiets kan huren.

Via de app kun je een fiets zoeken of zelfs reserveren voor 15 minuten, om het fietsslot open te maken volstaat het om de QR code te scannen. Nadat je de fiets terug ingeleverd en gesloten hebt, krijg je 3 keer een beep te horen zodat je weet dat de fiets gesloten is.

Allemaal heel simpel dus, bovendien krijg je na ieder fietsgebruik te zien hoeveel je nog op je account hebt staan en zie je welk traject je hebt afgelegd en hoeveel kilometer.

Waar vind je de fietsen? De fietsen vind je in de verschillende fietsstallingen op diverse plaatsen in de stad. Ook is het mogelijk dat je een fiets vind op andere plaatsen die iemand daar heeft achtergelaten. Met de app kun je zoeken waar een fiets aanwezig is, zeer handig.

Mobike laat je dus toe om de stad Firenze te bezoeken zonder van het ene monument, kerk of museum naar het andere te wandelen. Aan de ingang parkeer je de fiets en pikt ze terug op bij het naar buitengaan. Is er iemand anders die de fiets heeft gehuurd dan zoek je gewoon via de app naar een andere fiets. Lang wandelen zul je zeker niet moeten doen want de stad is vol met Mobike fietsen.

De tarieven zijn zeer voordelig, vanaf €0,5 kun je al een half uur met de fiets rijden. De eerste keer krijg je het eerste half uur gratis. Bovendien kun je met je account niet enkel in Firenze een Mobike fiets huren maar ook in 200 andere steden over de wereld en er zullen er in de toekomst zeker nog bijkomen.

Onlangs werd in Firenze de Mobike 3.0 voorgesteld die beschikt over 3 versnellingen, handig wanneer je bijvoorbeeld naar Piazzale Michelangelo of Fiesole wilt fietsen.

Praktische informatie

download app via de app store

download app via Google Play

Officiële website Mobike > www.mobike.com