Fietsen in Lucca

Fietsen op de stadsmuren van Lucca

Lucca is één van de mooiste steden van Toscane waar je nog op rustige wijze het historische centrum met zijn prachtige paleizen, kerken en pleinen kunt bezoeken. Je hebt hier de drukte van Firenze niet waar het vooral in het hoogseizoen op de koppen lopen is.

Fietsen in Lucca

Lucca heeft trouwens het voordeel dat het historische centrum autovrij is waardoor je je zonder problemen te voet of met de fiets kunt verplaatsen. Is je tijd beperkt dan is het huren van een fiets ideaal om van het ene monument naar het andere te fietsen, het centrum is niet zo groot waardoor alles gemakkelijk en vlug te bereiken is (voor de belangrijkste bezienswaardigheden kun je terecht op het artikel Lucca het kleine broertje van Firenze).

fietsen op de stadsmuren

Fietsen op de stadsmuren van Lucca

Een fietstochtje over de stadsmuren van de stad is een echte aanrader. Deze 4,5km lange stadsmuren zijn tussen 1815 en 1824 onder impuls van Maria Louisa van Bourbon, die indertijd hertogin van Lucca was, verbouwd tot een park, ideaal om te joggen, te fietsen, te wandelen of te skeeleren. Bovendien krijg je vanop de hoger gelegen muren een mooi zicht op het lagergelegen historische centrum.

Fietsen kun je huren aan de meeste toegangspoorten van de stad, eens de stad binnen zie je onmiddellijk de winkeltjes. Prijzen variëren van €3 per uur voor een standaardfiets tot €15 per uur voor een go-cart, in het Italiaans riscio of ciclocarozzella genoemd. Voor een ganse dag betaal je tussen de €15 en €80.

Via Getyourguide.com kun je zelfs fietsen online op voorhand boeken zodat je ter plaatse niet meer op zoek moet > meer info

fietsverhuur Lucca

Hieronder vind je de belangrijkste fietsverhuurders in het historische centrum

1. Tourist Center Lucca

2. Punto Bici Lucca

3. Chrono di Mesci Paladino

  • Corso Garibaldi 93

4. Tuscany Ride a Bike

5. La Toscana Nel Cuore

6. Cicli Bizzarri

 

Wil je de hoogtepunten van de stad bezoeken met een Nederlandstalige gids dan kan dit via Baja Bikes. Gedurende deze 3 uur durende fietstocht passeer je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze toch wel indrukwekkende stad > meer info via Baja Bikes

Wil je even uitrusten in het centrum om even op adem te komen of een glas rode wijn te drinken dan moet je zeker en vast even stoppen bij Ciclo Divino. Een gezellige wijnbar waar je ook een snelle lunch kunt nuttigen te midden van retro fietsen en – truitjes.

Tenslotte! Lucca is een heel gezellige stad, het is erg leuk om er te overnachten in één van de historische hotels. Verkies je het platteland dan kan je natuurlijk ook kiezen uit één van de vele vakantiehuizen in de buurt.