Fietsvakantie Toscane – van Pisa naar Florence 7 dagen

Ben jij ook iemand die liever een land of een streek met de fiets verkent om optimaal te genieten van de prachtige natuur en de pittoreske plaatsjes waar je langs fietst? Dan is deze 7 daagse fietsvakantie zeker en vast iets voor jou. Je fietst er langs wijnvelden, olijfboomgaarden, landelijke kerkjes en er is voldoende tijd voorzien om eventjes halt te houden bij pittoreske dorpjes.

De fietsvakantie duurt 7 dagen waarbij je fietst van Pisa naar Florence (Firenze) met haltes in onder andere Lucca, Montecatini Terme, Vinci en Pistoia. Een gemiddelde fietsrit ligt tussen de 30km en de 55km en je legt die op je eigen tempo af, je krijgt een gedetailleerde map en een routebeschrijving mee en van je bagage hoef je je niets aan te trekken, deze wordt opgehaald en afgeleverd.

De reis gaat wekelijks door vanaf eind maart tot midden oktober, telkens van zondag tot zondag. De minimumprijs per persoon is €794

[otw_shortcode_button href=”https://www.aktivatours.nl/tradetrackerincoming?tt=5661_12_96023_&r=https%3A%2F%2Fwww.aktivatours.nl%2Fitalie%2Findividuele-reis-fietsen%2Ftoscane-pisa-florence-7-dagen-vliegtuig%2FITOS7V” size=”large” icon_position=”left” shape=”round”]Meer info[/otw_shortcode_button]

Programma

Dag 1

Vertrek met luchtvaartmaatschappij Transavia vanuit Amsterdam naar Pisa: bezoek aan de kunststad Pisa met onder andere de scheve toren, de dom, het baptisterium, de begraafplaats Campo Santo en het prachtige plein Piazza dei Cavalieri (meer info over Pisa).

Dag 2

Fietstocht van Pisa naar Lucca (naar keuze 35km, circa 2.5uur): langs de rivier de Serchio en het meer van Massaciuccoli (waar het Puccini festival plaats heeft) kom je in Lucca, een prachtige rustige stad met enkele prachtige kerken, een uniek amfitheater, middeleeuwse stadsmuren, stenen woontorens, enz. Bovendien is de stad volledig autovrij waardoor je zonder stress in de historische binnenstad kan fietsen (meer info over Lucca).

Het plein Piazza dell’Anfiteatro in Lucca

Dag 3

Fietstocht van Lucca naar Montecatini Terme (40km, circa 4 uur): redelijk vlakke route met aankomst in het kuuroord Montecatini Terme (meer info), er zijn tussenstoppen voorzien in Collodi, de geboorteplaats van de schrijver van Pinokkio, en in het pittoreske Pescia (meer info). In Collodi heb je de mogelijkheid om het Pinokkio park en de Villa Garzoni te bezoeken (meer info).

Dag 4

Fietstocht in lus van Montecatini Terme naar Vinci en terug (55km, circa 5 uur): Vinci is de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. In het dorpje heb je het museum gewijd aan Leonardo waar je replica’s kan bewonderen van zijn ontworpen machines (meer info). Het landschap tussen Montecatini Terme en Vinci is prachtig en bekend voor zijn Medici villa’s (meer info)

de zaal met de voertuigen in het museum van Leonardo in Vinci

Dag 5

Fietstocht van Montecatini Terme naar Pistoia (30km, circa 3 uur): Langs het dal van de Arno en een halte in het middeleeuwse dorpje Montevettolini kom je aan in de stad Pistoia, nog niet zo heel bekend bij de toeristen maar met heel wat bezienswaardigheden zoals de dom, de doopkapel, het bisschoppelijk paleis en het prachtige plein Piazza del duomo waar ieder jaar op 25 juli een historisch steekspel wordt georganiseerd (meer info over Pistoia)

Dag 6

Fietstocht van Pistoia naar Florence (50km, circa 4 uur): Opnieuw een hoofdzakelijk vlakke rit in het dal van de Arno naar de Renaissancestad Florence. Onderweg passeer je de prachtige Medici villa van Poggio a Caiano en rijd je langs wijngaarden, cipressen en olijfboomvelden. In Florence rest er voldoende tijd om de stad te bezoeken (meer info Florence)

Dag 7

Terugreis van Pisa naar Amsterdam: Vanuit Florence neem je de trein of de bus terug naar Pisa. Wie wil kan zijn reis verlengen en op eigen initiatief verder zetten.

Details

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam Pisa met Transavia
 • 6 overnachtingen in hotels (2persoonskamer met bad of douche en toilet)
 • Ontbijt
 • Transport bagage van hotel naar hotel
 • Gedetailleerde fietskaart
 • Routebeschrijving

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Toeslag 1persoonskamer €215
 • Huurfiets met 7 of 21 versnellingen €80
 • Huur e-bike €180
 • Trein- of busreis Florence Pisa ongeveer €10
 • Ruimbagage 20 kg, enkele reis €12
 • Lokale toeristenbetaling, verschilt per hotel: circa €1.5 per dag per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten

 

[otw_shortcode_button href=”https://www.aktivatours.nl/tradetrackerincoming?tt=5661_12_96023_&r=https%3A%2F%2Fwww.aktivatours.nl%2Fitalie%2Findividuele-reis-fietsen%2Ftoscane-pisa-florence-7-dagen-vliegtuig%2FITOS7V” size=”large” icon_position=”left” shape=”round”]Meer info over fietsvakantie Pisa Florence 7 dagen[/otw_shortcode_button]