Fietsvakanties in Toscane

Fietsvakanties zijn tegenwoordig zeer populair en dat is voor een groot gedeelte perfect te begrijpen. We leven steeds gejaagder, alles moet steeds vlugger gebeuren en we hebben niet altijd de tijd om te genieten van de kleine deugden van het leven.

Een fietsvakantie laat je op een optimale manier genieten van de omgeving waar je langsfietst en laat je deze op een rustige, stressloze manier beleven. Fietsvakanties combineren sport en natuurbeleving en in een land als Italië ook kunst, cultuur en gastronomie.

Niemand die ontkent dat Italië het kunstland bij uitstek is en dat het er heerlijk eten is. Ben jij iemand die overdag graag fietst, luncht temidden van wijngaarden en olijfboomvelden,  ’s avonds wil relaxen in het zwembad van een agritoerisme en de avond graag afsluit met een heerlijke Toscaanse maaltijd aan lange tafels dan is een fietsvakantie in Toscane zeker en vast iets voor jou.

Individuele fietsvakantie of in groep

Fietsvakanties zijn er in allerlei vormen: voor de fanatieke fietser die de bergen wil trotseren alsook voor de rustige fietser die vooral meer wil zien dan enkel afzien.

De eerste groep zal zich ongetwijfeld meer amuseren in Noord Italië terwijl de rest van Italië meer iets is voor de tweede groep.

Toscane is allesbehalve vlak, enige conditie is dus vereist maar gelukkig hebben alle fietsen wel versnellingen. Praktisch alle reisorganisatoren beschikken ook wel over electrische fietsen waardoor je zonder moeite de heuvels kan overwinnen.

Fietsvakanties kunnen individueel of in groep met een begeleider zijn. In het 1ste geval krijg je een gedetailleerde map met routebeschrijving mee alsook een telefoonnummer voor het geval je pech hebt.

Bij groepsreizen rijdt er vaak een kleine bestelwagen achter met reservemateriaal en eventueel de lunch. Bij beide formules wordt de bagage van hotel naar hotel gebracht.

lekker genieten van een drankje tijdens de rust

Aanbieders fietsvakanties

Door het steeds populairder worden van fietsvakanties nemen dan ook steeds meer reisorganisatoren deze op in hun programma. Voor Toscane hebben we deze voor jullie hieronder opgesomd, suggesties en aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom.

Aktivatours.nl: 8-daagse fietsvakantie voor de sportieve fietser > info prijzen en aanbiedingen

Onderweegsinitalie.nl: een 5tal 8-daagse fietsvakanties voor zowel de gelegenheidsfietser als voor de wielrenner > meer info

Zuiderhuis.be: ruim aanbod van fietsvakanties voor de sportieve fietser als voor de echte wielerliefhebber, op programma staat zelfs de klassieker de Strade bianche > meer info

Vostravel.be: 8-daagse fietsvakantie tussen Pisa en Firenze > meer info

Eigenwijzereizen.nl: 8 tot 12-daagse fietsvakantie in de Crete Senesi en de Chianti streek > meer info

Snp.nl natuurreizen: ruim aanbod aan fietsreizen in ondermeer de Val d’Orcia streek, rondom San Gimignano, Firenze en Pisa, de Chianti streek > info prijzen en aanbiedingen

Cycletours.nl: individuele en groepsreizen in Toscane > meer info

Sawadeereizen.be: groepsreizen en familiereizen in de streek van Siena > meer info