Films opgenomen in Toscane – deel 1

Toscane is wereldwijd bekend om zijn prachtige natuur, pittoreske dorpen en kunststeden en daarvoor gebruikt als decor in heel wat films. Liefhebbers van Toscane kunnen dan ook wegdromen en genieten van onderstaande films met ondertitels in het Nederlands. Ideaal voor een koude regenachtige winterdag.

La vita è bella

la vita è bellaWaarschijnlijk de bekendste film die opgenomen is in Toscane. Deze tragikomische film die maar liefst 3 oscars won, vertelt het verhaal van Guido (Roberto Benigni), van Joodse afkomst, die samen met zijn zoontje in een concentratiekamp terechtkomt. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden probeert Guido zijn zoontje te overtuigen dat ze deelnemen aan een spel met als hoofdprijs een tank en doet er dan ook alles aan om hem erin te betrekken.

Een prachtige film die je moet gezien hebben met een prachtige Roberto Benigni in zijn typische stijl. Het verhaal speelt zich voor een groot gedeelte af in Arezzo waar je de wandelroute La vita è bella kunt volgen die je langs de plaatsen leidt waar de scènes werden opgenomen. Andere plaatsen in Toscane waar gefilmd werd zijn Cortona, Castiglion Fiorentino en Montevarchi.

Je kunt de film bestellen via bol.com op volgende link > La vita è bella

Hieronder vind je de trailer van de film

 

Under the Tuscan sun

under the tuscan sunDeze film is gebaseerd op de bestseller Een huis in Toscane van Frances Mayes. Zoals meestal het geval is, is de film minder goed dan het boek maar niettegenstaande de stereotypen (Italiaanse macho’s, aannemer die in een cabrio sportwagen naar de werf komt en flirt met Frances, invloed katholieke kerk, …) is dit toch een aangename film die je meesleept in het dagelijkse leven in Toscane met zijn rijke tradities en heel wat mooie beelden oplevert van ondermeer Arezzo, Firenze, Cortona, de streek rond San Quirico d’Orcia en Montepulciano. Naast Toscane komen ook Positano en Salerno uitgebreid in beeld.

De net gescheiden Amerikaanse schrijfster Frances (Diane Lane) koopt tijdens haar reis in Toscane in een opwelling een oude rustieke woning. Wat volgt is een avontuur vol verrassingen, romantiek, prachtige beelden, vriendschap, frustratie met een finale happy end.

Je kunt de film bestellen via bol.com op volgende link > Under the Tuscan sun

Hieronder vind je de trailer van de film

 

The English patient

The English patientDeze kaskraker die maar liefst 9 oscars in de wacht sleepte, speelt zich voor een groot deel af in het klooster Sant’Anna in Camprena nabij Pienza. Verder werd er ook gefilmd in het kuststadje Forte dei Marmi.

The English patient speelt zich af in de nadagen van WOII en vertelt het verhaal van de verpleegster Hana (Juliette Binoche) die zich met overgave stort op het verzorgen van de zwaargewonde soldaat Almasy (Ralph Fiennes) die door een bomaanslag zijn geheugen is kwijtgeraakt.

Wanneer Hana begint voor te lezen uit het enige boek dat Almasy bij zich had, komen stilaan de herinneringen terug. Een zeer innemende film die je naast Toscane eveneens prachtige beelden van Venetië en Triëste laat zien.

Je kunt de film bestellen via bol.com op volgende link > The English patient

Nog meer films opgenomen in Toscane vind je in deel 2