Films opgenomen in Toscane – deel 2

Tea with Mussolini

tea-with-MussoliniDeze film is voor een groot gedeelte opgenomen in Firenze en in het prachtige San Gimignano. Tea with Mussolini speelt zich af vóór en tijdens WOII en behandelt het waargebeurde verhaal van een groep Engelse en Amerikaanse aristocratische vrouwen die een rustig leven leiden in Firenze en iedere middag samenkomen in het Gran Caffé Doney voor hun traditionele kop thee.

Aan dit dolce vita leven komt echter een einde net vóór het uitbreken van de 2de wereldoorlog wanneer Italië met Mussolini aan de macht, bondgenoot wordt van Duitsland en de Engelsen en Amerikanen niet meer welkom zijn. De vrouwen worden verbannen naar San Gimignano waar ze, tot aan de bevrijding door de geallieerde troepen, gevangen gehouden worden.

De film is een semi – autobiografische film die een prachtig beeld geeft van Toscane in de jaren ’30 en ’40 en Toscane liefhebbers zondermeer moeten gezien hebben. Enkel op het einde heeft de regisseur zijn fantasie de vrije loop wanneer de Duitsers beslissen om de middeleeuwse torens van San Gimignano op te blazen.

Je kunt de film kopen via bol.com op volgende link > Tea with Mussolini

Trailer Tea With Mussolini

 

The Twilight Saga: New Moon

Twilight Montepulciano

Opnames in Montepulciano

In de reeks films die gedeeltelijk werden opgenomen in Toscane behoort ook een vampierenfilm, namelijk The Twilight Saga: New Moon uit 2009. New Moon is het vervolg op Twilight die een kaskraker was.

Als locaties in Toscane werden Volterra en Montepulciano gekozen die tijdens de opnames tal van nieuwsgierigen lokten. Beide stadjes worden prachtig in beeld gebracht met veel aandacht voor Piazza dei Priori in Volterra en Piazza Grande in Montepulciano.

Liefhebbers van vampieren en weerwolven zullen bij deze sequel misschien wel ontgoocheld zijn, liefhebbers van Toscane daarentegen komen wel aan hun trekken door de prachtige beelden.

Je kunt de film kopen bij bol.com op de volgende link > The Twilight Saga: New Moon

Trailer film

 

Hannibal

Het vervolg op Silence of the lambs, de thriller uit 1991 waarin seriemoordenaar Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) de FBI agente Clarice Starling (Jodie Foster) helpt om een andere seriemoordenaar gevangen te nemen, speelt zich voor een groot gedeelte af in de kunststad Firenze. Ondertussen zijn er 10 jaar gepasseerd wanneer Hannibal Lecter uit de gevangenis van Baltimore ontsnapte en heeft hij een nieuw leven als professor in de literatuur in Firenze opgebouwd. Maar aan dit rustige leventje komt plotseling een einde wanneer Hannibal zijn enige nog levende slachtoffer een premie van 3 milioen euro belooft om hem levend te vangen.

In de film krijg je prachtige unieke beelden te zien van de binnenstad van Firenze en in het speciaal van de bibliotheek Capponi en de verschillende zalen van het palazzo Vecchio.

Je kunt de film kopen bij Bol.com op volgende link > Hannibal

Trailer film

Deel 1 van films opgenomen in Toscane gemist?