Firenze bezoeken per fiets

Het historische centrum van Firenze is niet zo groot en je kunt het daarom gemakkelijk te voet bezoeken. Slenter je niet graag en wil je je kostbare tijd optimaal benutten dan is het aangewezen om de afstand tussen de verschillende bezienswaardigheden met de fiets af te leggen. Op die manier bespaar je aanzienlijk veel tijd uit, geraak je minder vlug vermoeid en ben je ecoverantwoord bezig.

25-Firenze Ponte Vecchio

Sedert kort organiseert Bajabikes fietstochten in groep of individueel in Firenze waarbij de uitleg in het nederlands wordt gegeven. De officiële en gecertificeerde Nederlandse gids die hiervoor zorgt woont en werkt reeds jaren in Firenze waardoor hij de stad als zijn broekzak kent. Hij geeft je dan ook graag tips over waar te eten, wat je absoluut moet zien, waar je het beste ijs eet, enz.

Bajabikes Florence

De tocht duurt 3 uur en je kunt kiezen uit 3 formules:

  • Een groepsfietstocht langs ondermeer de brug Ponte Vecchio, het Palazzo Pitti, het park le Cascine, de wijk San Frediano, het plein Piazzale Michelangelo, de kathedraal, de wijk Santa Croce en het plein Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio en de Uffizi galerij.
  • Een privé individuele of groepsfietstocht waarbij je passeert langs de kathedraal, de kerk Santa Croce en het plein Piazza della Signoria. Verder bepaal jij zelf de bezienswaardigheden die je wil zien.
  • Een studentenfietstour die enkel geldig is voor grote groepen, dit is vooral aangewezen in geval van schoolreizen.

Ook als je meer dan 3 uur ter beschikking hebt om Firenze te bezoeken is de tocht aangeraden omdat je dankzij de fietstocht de stad leert kennen en je je daarna beter kunt oriënteren.

Bajabikes is ook werkzaam in andere steden en het vernieuwende idee viel al meermaals in de prijzen. Onlangs nog kreeg Bajabikes de vakjury- en publieksprijs op het Vakantiefestival 2015.

Meer info over de verschillende formules en prijzen vind je op de website van Bajabikes.