Firenze bezoeken tijdens de winterperiode

Wie Firenze nog nooit bezocht heeft in de winterperiode moet dit ongetwijfeld doen. De temperaturen zijn aangenaam en schommelen gewoonlijk rond de 12 °C overdag en rond de 6°C ‘s morgens en ‘s avonds. Bovendien maakt de zon het ideaal om de stad wandelend te verkennen.

Naast de aangename temperatuur is het ook veel rustiger. Je hoeft geen uren in de file aan te schuiven aan de ingang van de musea. In de meeste restaurants hoef je niet dagen op voorhand een tafel te reserveren en de obers manen je niet aan om zo snel mogelijk je maaltijd te nuttigen omdat reeds andere gasten wachten op je tafel. Nog een voordeel van de winterperiode is dat de hotels niet volgeboekt zijn en de hotelprijzen dan wat voordeliger zijn.

winterbandRedenen genoeg dus om eens een stedentrip naar Firenze in de winter te houden.

Vanuit België kun je op verschillende manieren reizen naar Firenze. Het éénvoudigst is natuurlijk met het vliegtuig naar Firenze zelf of naar Pisa van waaruit je dan met het openbaar vervoer of met een huurauto naar Firenze komt.

Een andere manier is met de auto doorheen Frankrijk en Zwitserland waarbij je over de Alpen passeert. Voor deze passage ben je verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben of winterbanden op je wagen te monteren. Dit geldt trouwens ook voor gans Italië. Informeer dus, vooraleer af te reizen, over de kwaliteit en de eigenschappen van de verschillende banden en welke winterband het best geschikt is voor de eisen die je stelt. Je vindt een groot aanbod van winterbanden op Tirendo.be.

Aangezien je toch de auto bij de hand hebt in Firenze, kun je misschien ook eens het Toscaanse skigebied Abetone verkennen. Daar zijn er maar liefst 36 verschillende pistes voor een totale lengte van 50 km.

Je ziet dat een stedentrip naar Firenze niet altijd in de zomer moet!