Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia is een regio in het noordoosten van Italië en grenst aan Oostenrijk en Slovenië. Het is een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke eten en wijnen en diverse bezienswaardigheden. Invloeden vanuit Slavische hoek en Oostenrijk vind je hier ook terug. Zoals Jota (een stoofpot van bonen en kool), polenta (maïspap), frico (een kaaspannenkoek) en goulash.

Triëst is een belangrijke havenstad aan de Adriatische Zee en heeft een rijke mix van culturen en architectuur. Je kunt hier liters Pinot Grigio naar achter nippen of lekkere Friulano of Cabernet Franc wijnen. De regio is populair bij de sportieve vakantieganger. Je kunt hier wandelen, fietsen, skiën en raften in de bergen en de natuurparken van de regio.

Rome met kinderen tips

Rome met kinderen: alle tips op een rij!

Meerdere wegen leiden naar Rome zeggen ze ook wel. In deze blog neem ik je mee naar de hoofdstad van Italië: Rome! En we gaan niet alleen, nee we nemen kinderen mee! Want hoe leuk is het om Italië ook te ontdekken mét je kinderen.

Lees verder »
Trouwen in Italië

Trouwen in Italië

Trouwen in Italië… wie droomt daar nou niet van? Het was ook altijd al mijn droom om ooit in Italië te trouwen. In september 2022 trouwde ik in Toscane met mijn man. Het was een prachtig weekend in de Toscaanse heuvels met onze lieve familie

Lees verder »