Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia is een regio in het noordoosten van Italië en grenst aan Oostenrijk en Slovenië. Het is een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke eten en wijnen en diverse bezienswaardigheden. Invloeden vanuit Slavische hoek en Oostenrijk vind je hier ook terug. Zoals Jota (een stoofpot van bonen en kool), polenta (maïspap), frico (een kaaspannenkoek) en goulash.

 

Triëst is een belangrijke havenstad aan de Adriatische Zee en heeft een rijke mix van culturen en architectuur. Je kunt hier liters Pinot Grigio naar achter nippen of lekkere Friulano of Cabernet Franc wijnen. De regio is populair bij de sportieve vakantieganger. Je kunt hier wandelen, fietsen, skiën en raften in de bergen en de natuurparken van de regio.

 

Wijn evenementen Toscane

6x de leukste Toscaanse wijnevenementen in de nazomer

Aan het einde van de zomer komt het moment van de druivenoogst en de Wijnfestivals in Toscane, een van de meest bekende en vruchtbare wijnstreken in Italië. In de schilderachtigste dorpjes van de regio vinden talloze Toscane wijnfestivals plaats, gewijd aan wijn en eeuwenoude wijnbereidingstradities.

Lees verder »