Gardameer hoogseizoen druk

Gardameer te druk in het hoogseizoen? Met deze tips ontloop je de toeristen

Het Gardameer is voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming en dat is niet voor niks. Het meer heeft heel veel te bieden en er zijn tal van campings waar je kunt kamperen met het hele gezin. Heb je de pech dat je vast zit aan schoolvakanties, dan kan het er wel druk zijn. Toch zijn er manieren om de drukte te ontvluchten en rustig van de prachtige omgeving te genieten. Hier zijn enkele tips:

Tip 1. Ga naar de westelijke kant van het Gardameer 

In het Oosten en het Zuiden zitten de grote campings met animatieteams en enorme glijbanen en dat is juist niet wat je zoekt. Je wil een kleine gemoedelijke camping, maar wel met voorzieningen voor kinderen. Deze campings vind je juist veel aan de westelijke kant van het meer rondom Manerba, Saló, Desenzano en Limone. Ook in het Noorden bij Riva is het rustiger. 

Tip 2. Vermijd de meest toeristische plaatsen

Hoewel het meer erg groot is, hebben sommige plaatsen een hogere toeristische concentratie dan andere. Als je rustiger wilt verblijven, kun je overwegen om te verblijven in kleinere steden en dorpen zoals Tremosine, Limone sul Garda of Gargnano. 

Tip 3. Zoek een verblijf wat verderop van het meer

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om zo vanuit je verblijf het meer in te lopen, is een verblijf wat hoger op ook aan te raden. Hierdoor heb je mooi uitzicht op het meer en kun je genieten van echte rust. 

Gardameer Italië hoogseizoen

Tip 4. Verken het achterland

Er is veel meer te zien rondom het Gardameer dan enkel en alleen het meer. Het achterland biedt talloze wandel- en fietspaden die je door de bergen en heuvels rondom het meer voeren. Dit kan een geweldige manier zijn om te ontsnappen aan de drukte van de kust. Ook een dag naar een kleine meer in de omgeving is aan te raden, zoals Lago d’Idro of Lago di Ledro. 

Tip 5. Zoek verborgen stranden en baaien

Hoewel sommige stranden en baaien populairder zijn dan andere, zijn er nog steeds enkele verborgen pareltjes te vinden. Als je het meer verkent met een boot, kun je bijvoorbeeld enkele prachtige en rustige stranden en baaien ontdekken die niet zo bekend zijn bij toeristen. Zoals bij Campione del Garda. 

Gardameer Italië Malcesine