Geen file meer aan de musea

Je hebt er zeker al mee te maken gehad: de lange files aan de musea. Zeker in de maanden juli en augustus kunnen deze al vlug oplopen tot enkele uren. Kostbare tijd die je tijdens je vakantie maar al te graag spendeert aan andere activiteiten want de vakantieperiode duurt immers altijd veel te kort.

Reis je bovendien met kleine kinderen dan ken je ongetwijfeld het gezaag en geklaag omdat ze moeten wachten in de file. Begrijpelijk!

Door de overvloed aan toeristen die ieder jaar weer de kunststeden van Toscane bezoeken en dan vooral Firenze, is het sedert kort bijna noodzakelijk om je tickets op voorhand online te bestellen. Een bezoek aan de koepel van Brunelleschi of de klokkentoren van Giotto in Firenze boek je liefst een week van voordien want anders kan je het vergeten.

Nu zijn er sedert kort ook reisagentschappen die tickets online aanbieden waardoor je helemaal niet meer in de wachtrij hoeft te staan (in het Engels de skip the line tickets). De tickets zijn iets duurder maar je bespaart flink wat tijd uit voor andere zaken zoals een stadswandeling, een aperitief of misschien een ander museum bezoeken, en time is money!

Meestal zit er wel iets extra in de prijs zoals een gids of een bezoek aan een verborgen ruimte.

Het principe is simpel: je bepaalt zelf de dag en het uur waarop je het museum wenst te bezoeken, op de dag zelf neem je je afgeprint ticket mee en gaat er mee naar de ingang van het museum. Op vertoon word je binnengelaten zonder te moeten wachten en kan je zonder stress het museum bezoeken!

De belangrijkste online aanbieders zijn tiqets.com en getyourguide.nl