Genieten in Firenze… oftewel Florence

Een prachtige stad in toscane is Firenze, bij veel mensen beter bekend als Florence. Florence is een prachtige stad in het midden van Italië en is tevens de bakermat van de renaissance. Geen stad in Italië heeft zoveel monument en gebouwen uit deze tijd. En met met een beetje zoeken vind je de goedkoopste vliegtickets binnen een mum van tijd en kun je genieten van deze Italiaanse pracht en praal.

Kathedraal van Florence

klokkentoren duomo FirenzeHet uit het oog springende monument van Florence is de kathedraal van Florence. Deze kathedraal welke is ingewijd in 1436 is een van de grootste kathedralen van europa en wanneer je in Florence bent zeker een bezoekje waard. De kathedraal bestaat uit diverse onderdelen waaronder de imposante koepel en de klokkentoren. Beide onderdelen zijn te beklimmen en bieden een prachtig uitzicht over de stad. De klokkentoren (campanille) met zijn 414 treden is voor €7,- euro te beklimmen en de koepel voor €10,- wanneer je beide gebouwen wilt bekijken is het misschien een idee om een ticket voor het gehele complex te kopen. Dit kost je ongeveer €25,- euro maar bied je ook toegang tot alle andere onderdelen van het complex.

Ponte vecchio

Een ander apart bouwwerk om te bezichtigen is de ponte vecchio. Deze middeleeuwse brug staat bekend om zijn vele juwelierswinkeltjes. Veel van deze winkeltjes hangen boven de rivier. Een ander leuk feitje van deze brug is dat dit de enige brug is welke niet vernield is in de tweede wereldoorlog door de duitse bezetter. Doordat de ingangen van de brug waren afgesloten door vernielde gebouwen is deze brug als enige behouden gebleven.

ponte-vecchio

Boboli tuinen

Om de drukte van de stad iets te ontvluchten kan je de rust opzoeken van de boboli-tuinen. Deze prachtige tuinen zijn de longen van de stad Florence en liggen achter het palazzo pitti. Het park bevat vele kunstwerken, vijvers, prachtige buxus partijnen en een amphiteather. Door de vele hoogteverschillen in het park kijk je op veel punten uit Florence.

Vanaf Amsterdam vlieg je naar Florence in een kleine 2 uur. En vanaf het vliegveld pak je zo de bus naar het centrum van de stad.

Dit is een gastartikel