Genieten van de rust in een agriturismo in Toscane

Toscane is voor veel buitenlanders de favoriete vakantiebestemming en roept onmiddellijk enkele substantieven op zoals rust, olijfolie, Chianti wijnstreek, dolce vita, … en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Wie droomt er niet van om ’s avonds buiten op een terrasje een heerlijke Toscaanse schotel met een glaasje Chianti wijn te nuttigen temidden van de olijfbomen en wijngaarden.

Het soort vakantie accommodatie die deze mogelijkheid biedt wordt in Toscane “agriturismo” genoemd.

Agriturismo is feitelijk vrij vertaald hoevetoerisme of ook wel agrotoerisme genoemd en is ontstaan in de jaren 80 met de bedoeling de weinig renderende landbouwactiviteit een hand toe te steken. Landbouwbedrijven mogen dus naast de hoofdactiviteit van landbouw, tevens een toeristische activiteit aanbieden door kamers en appartementen te verhuren.

Met de jaren zijn deze vakantie accommodaties uitgegroeid tot echte vakantiestructuren met alle nodige comfort zoals zwembad, ontbijtvoorziening, degustatie van wijn en streekgerechten, verkoop van typische produkten op de boerderij gemaakt, enz.

trektocht met paarden: één van de activiteiten die agriturismo aanbieden

Sommige agriturismi bieden ook de mogelijkheid om er minimum 1 keer per week met alle gasten ’s avonds te eten (vooraf boeken is meestal noodzakelijk). Dit is steeds een gezellige bedoening en ideaal om met de andere gasten te socialiseren. Op het menu staan dan gewoonlijk streekgerechten door de gastvrouw bereid.

gezellig samen eten

Andere mogelijke faciliteiten zijn onder andere fietsenverhuur, begeleide rondrit met paard, georganiseerde wandelingen, kookcursussen, degustatie cursussen, enz.

Ook zin om in een agrotoerisme je vakantie door te brengen?

 

[otw_shortcode_button href=”http://www.italissima.nl/italie/?tt=7038_12_96023_&r=https%3A%2F%2Fwww.italissima.nl%2Fagriturismo-toscane” size=”large” icon_position=”left” shape=”round”]Bekijk aanbod agriturismo in Toscane[/otw_shortcode_button]