Genieten van een aperitief met uitzicht op de koepel van de dom van Florence

De laatste tijd zijn ze enorm in trek en steeds meer en meer terrassen worden aangepast: we hebben het over de terrassen van warenhuizen en hotels in Florence waar je in openlucht niet enkel kan genieten van een lekker verfrissende aperitief maar ook van het prachtige uitzicht op de daken en pleinen van het historische Florence.

Eén van die terrassen bevindt zich op het dak van het warenhuis Il Rinascente, gelegen aan het plein Piazza delle Repubblica. Als je het niet weet dan geraak je er niet want het is enkel te bereiken via een trap die een beetje verstopt is achter de koffiebar op de laatste verdieping. Je komt eerst nog op een tussenverdieping waar een wijnwinkeltje is en van waaruit een laatste trap vertrekt naar het dakterras.

Vanop het dakterras krijg je een prachtig zicht op het nabije plein, op de koepel van Brunelleschi, op de kerk Orsanmichele en op de klokkentoren van Giotto. Alleen al daarvoor is de meerprijs voor een drankje gerechtvaardigd. Een Spritz kost hier al vlug €13 terwijl dat op de meeste plaatsen slechts €7 à €8 is. Je krijgt er wel enkele kleine hapjes bij.

Naast allerlei cocktails, wijnen en bieren kun je er ook een tagliere nemen. Dit is een plankje van salamie, hesp, kazen en bruschette. Daarnaast kun je er ook lunchen en dineren, een echt uitgebreide kaart is er echter niet en ook de prijzen zijn veel hoger dan in om het even welk ander restaurant in Florence.

Houd er wel rekening mee dat de bar de uren volgt van de winkel, namelijk van 10.00 tot 21.00

Ligging Il Rinascente

Het warenhuis Il Rinascente bevindt zich aan het plein Piazza della Repubblica, gelegen tussen Piazza del Duomo en Ponte Vecchio.