Menchetti pizza

Heerlijke pizza bij Menchetti

Menchetti is een begrip voor de Toscanen. Als je er 100 vraagt waar je de beste pizza eet dan zal ongetwijfeld 50% je zeggen bij Menchetti.

Menchetti maakt reeds sedert 1948 heerlijke broden en pizza’s en hebben ondertussen 10 filialen in Toscane waaronder natuurlijk de belangrijkste steden Firenze, Siena en Arezzo.

Wanneer je in hun winkels binnenkomt merk je dadelijk de grote variëteit op aan verse broden, ontbijtkoeken, gebakjes en taarten en pizza. De pizza’s zijn van de categorie pizza a taglio wat wil zeggen pizza per stuk of beter per gewicht. Op de toonbank liggen grote rechthoekige pizza’s waarvan je zelf kiest hoeveel je wilt, dit stuk wordt dan gewogen per 100 gram en de prijs wordt berekend.

Iedere dag een andere pizza

Bij Menchetti heb je de keuze uit een 10tal soorten pizza: van de klassieke margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum tot pizza’s met gekookte hesp, champignons, worst, spinazie, zwarte kool, pikante salamie, artisjokken, ansjovis, enzovoort.

De pizza’s zijn niet elke dag dezelfde maar variëren constant, iedere dag krijg je een nieuwe smaak voorgeschoteld.

pizza met zwarte kool en worst, pizza marherita met gerookte hesp

Wat de pizza zo uniek maakt is de krokante korst die verkregen wordt door het gebruik van de antieke graansoort Verna. Deze was in de vergeethoek geraakt maar werd door Menchetti terug boven gehaald en met succes. Ondertussen hebben ze zelf landbouwgronden in de Valdichiana streek waar ze deze graansoort telen en malen in hun eigen maalderij.

Menchetti is ideaal voor een snelle lunch, vieruurtje of diner maar ook voor een uitgebreide maaltijd. In sommige steden heb je enkel een kleine toonbank waar je brood, pizza en gebakjes kunt kopen en die vervolgens rechtopstaand opeet of meeneemt naar huis maar er zijn ook grotere cafées restaurants die van ’s morgens tot ’s avonds laat open zijn.

Hier kan je terecht voor ontbijt lunch of diner maar ook voor het aperitief buffet. Er is zelfs een restaurant aanwezig waar je ook pastaschotels en gerechten met vlees, vis en groenten kan eten. Tevens is er een ruime keuze aan wijn aanwezig.

Aperitiefbuffet

Eén van mijn favorieten is het aperitiefbuffet dat iedere dag rond 19.00 start. Ieder drankje kost er dan €8,00 maar je krijgt er wel kleine gerechtjes bij, meestal pasta- en rijstgerechten maar ook salades, vlees, vis en natuurlijk ook pizza. Aan de kassa krijg je een bordje dat je kan bijvullen zoveel je maar wilt, het drankje is er echter maar één maar je kan wel kiezen uit een cocktail, bier of wijn.

aanschuiven aan de kassa voor het aperitief buffet

Het aperitiefbuffet is zeer populair in Italië en het kan dan ook voorkomen dat je lang moet aanschuiven vooraleer je een tafeltje te pakken krijgt. Gelukkig aperitieven en eten de Italianen later dan wij en wanneer je tegen openingstijd gaat heb je ongetwijfeld een tafeltje.

Naast de ruime keuze aan proevertjes uit de Toscaanse keuken is het uur van de aperitief en avondeten ook een leuk spektakel. de Italianen kleden zich nogal op als ze het huis uitgaan. Geniet dus naast het lekkere eten en de gezellige sfeer ook maar van de elegante en mooie Italiaanse mannen en vrouwen.

Praktische informatie

Ligging verschillende vestigingen

  • Menchetti Arezzo: Via Avvocato Croce 11 – 52100 Arezzo (google maps)
  • Menchetti Siena: Via pianigiani 5 – 53100 Siena (google maps)
  • Menchetti Firenze: Nabij spoor 16 van centraal station Santa Maria Novella (google maps)
  • Menchetti Cesa: Via Cassia 9 – 52047 Marciano della Chiana (google maps)
  • Menchetti Foiano della Chiana: Via delle Farniole 36 – 52042 Foiano della Chiana (google maps)
  • Menchetti Perugia (Umbrië): Strada Trasimeno ovest 7 – 06125 Perugia (google maps)
  • Menchetti Montemurlo: Via Giuseppe Di Vittorio 2 – 59013 Montemurlo (google maps)
  • Menchetti Pieve al Topo: In de supermarkt Simply – Via Sirio 25 – 52041 Pieve al Topo (google maps)
  • Menchetti San Giovanni Valdarno: Via Maestro del lavoro 2 – 52027 San Giovanni Valdarno (google maps)
  • Menchetti Scandicci: Nabij supermarkt Simply – Via Alessandro Allori 25 – 50127 Scandicci (google maps)

Website Menchetti > www.menchetti.it