Case Zucchi Bioagriturismo

Het beste adres voor een tussenstop: Case Zucchi Bioagriturismo

Eigenlijk deel ik deze tip liever niet, maar vooruit ik doe het toch. Er ligt namelijk in de regio Emilia-Romagna een heel fijn verblijf die prachtig is ingericht en wordt gerund door Lorenza en de familie. Een ambitieuze Italiaanse die de hele boerderij heeft gerenoveerd tot een prachtige bestemming.

Onderweg naar midden Italië is het altijd fijn om ergens te overnachten na een lange dag in de auto. Wij rijden altijd naar Italië en overnachten nooit in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Linearecta naar La Dolce Vita waar onze Aperol op ons wacht, die we altijd nuttigen na een reisdag. Dit hotel ligt iets verder op de route, maar is op 1 dag prima te rijden. Zo vertrokken wij om 5:40 vanuit Noord-Drenthe en waren we om 16:30 bij Case Zucchi Bioagriturismo.

Bij aankomst werd al direct duidelijk wat voor prachtige plek het is. Je komt aangereden door een laan van cipressen en de tuin is zorgvuldig aangelegd. De entree is eveneens sfeervol en goed ingericht. De Italiaanse stijl, maar dan van nu. Zo zie ik het graag!

Hotels regio Emilia-Romagna

Lorenza is super vriendelijk en we hebben een mooie kamer op de begane grond. Enige minpunt was de airco die nog geen zin had heel hard te werken eind mei, waardoor het wel een beetje warm was. Wellicht is dit in de zomermaanden beter.

Het zwembad is mooi aangelegd en het was mogelijk om een Aperol te bestellen. Daar word ik altijd heel blij van. Met wat versnaperingen lagen we bij te komen van een goede reis. De tuin is super goed onderhouden en de robotgrasmaaier rijdt z’n laatste rondje.

Verblijf in de buurt van Parma

Na een goede nachtrust in onze fijne kamer stond er een heerlijk ontbijtje klaar. Een mooie eetzaal met een buffet die vooral bestaat uit zoetigheden. Voor mij nooit een probleem. Bij de kok kun je een lekker eitje bestellen. Na een goede stop, pakte we weer in en vervolgden we onze reis naar Le Marche. Dit verblijf sla ik op om nog vaker terug te komen. Zo staat het voor september alweer gepland. Dus ondanks dat ik deze tip met jullie deel, zou het wel fijn zijn als jullie altijd zorgen dat er een kamer vrij blijft als ik er heen wil.

Verblijf in de buurt van Parma

Niet alleen voor een pitstop is het een fijn verblijft. Je kunt er zeker langer blijven om meer uit de omgeving te ontdekken. Zo ligt het vlakbij de stad voor lekkernijen: Parma en zijn er veel kastelen en andere bezienswaardigheden te bezoeken in de omgeving. Kijk hier meer uit de regio Emilia-Romagna.

Hotels regio Emilia-Romagna

Hotels regio Emilia-Romagna