Natuurpark Toscane Cavriglia

Het dierenpark van Cavriglia

grondplan Parco di Cavriglia (800x450)

Het dierenpark Parco di Cavriglia ligt in de regio Arezzo, op de grens tussen de Valdarno en de Chianti streek. Het park strekt zich uit over 600 hectare en bestaat hoofdzakelijk uit kastanjebomen en beuken waartussen aangeduide wandelpadjes lopen.

Het gedeelte waar dieren aanwezig zijn is niet zo groot en er zijn dan ook niet zoveel dieren aanwezig. De laatste jaren is het park ook wat verwaarloosd wat er dan ook aan te zien is. Hopelijk wordt hier vlug iets aan gedaan!

Het dierenpark heeft duidelijk zijn beste tijd gehad maar is toch een bezoek waard als je in de buurt logeert of op doortocht bent. De dieren die je er aantreft zijn struisvogels, lama’s, Japanse makaken, konijnen, geiten, eenden, ganzen, het varken Peppa, everzwijnen, herten en een 40 jaar oude beer.

Makaki apen

Makaki apen in de apenkooi

geit (450x800)

Verschillende dieren waaronder lama’s, herten en everzwijnen lopen zelfs vrij rond. De wilde koeien en bizons zijn ondertussen verdwenen en de vraag is of die ooit nog zullen terugkeren?

Aan het begin van het park is een restaurant aanwezig maar tevens een ruimte voor liefhebbers van picknick. Over het grasplein rond het meertje staan ook diverse barbecues opgesteld die je gratis kunt gebruiken. Het houtskool moet je natuurlijk zelf meebrengen.

restaurant en picknick ruimte

restaurant en picknick ruimte

In het restaurant kun je ook informatie verkrijgen over de verschillende aangeduide wandelroutes die door het park lopen. Een aanrader voor wie van wandelen en trekking houdt want je krijgt prachtige panoramische zichten te zien over de Valdarno en de Chianti streek.

Voor de kinderen is er ook een speeltuin aanwezig.

Praktische informatie

Nabij het park bevindt zich de camping Orlando in Chianti. Het park ligt langs de SP 72 op ongeveer 20 minuten afstand van Figline Valdarno, San Giovanni Valdarno en Radda in Chianti.

De inkom is gratis

Meer foto’s