Het festival Arezzo Back in Time

Voor de 1ste keer in de geschiedenis van de stad Arezzo wordt op 29, 30 en 31 juli het evenement Arezzo Back in Time georganiseerd. Zoals de naam al laat vermoeden keert de kunststad terug in de tijd maar deze keer niet naar één periode uit zijn lange rijke geschiedenis maar liefst 3 periodes: de Etruskische Romaanse periode, de Middeleeuwen en de Renaissance. Elke periode heeft bovendien plaats op een andere plek in de stad.

De Etruskische Romaanse periode

Plaats van dit gebeuren is de arena Cilnia in het Romeinse amfitheater. Er zullen Etruskische, Romeinse en Gallische tentenkampen worden opgesteld waarbij scènes uit de tijd worden afgebeeld. Op het programma staan tal van activiteiten voor jong en oud zoals schrijven in Etruskisch, gladiatorengevechten, tentoonstelling van oud speelgoed voor kinderen, groepsdans, enzovoort

gladiatorengevecht

De Middeleeuwen

Deze periode heeft plaats in het park Prato della Fortezza op het hoogste punt van de stad. Ook hier wordt een tentenkamp opgesteld en een periode uit de middeleeuwen nagespeeld. Activiteiten zijn ondermeer vaandelzwaaien, vuurspuwen, boogschieten, dans, tornooi van zwaardvechten, steekspel, enz.

middeleeuwen

De Renaissance

Dit spektakel grijpt plaats in het historische centrum van de stad, meer bepaald op de pleinen Piazza Grande, Piazza della libertà en de hoofdstraat corso Italia. Er is een permanente markt aanwezig alsook de reconstructie van een renaissance paleis met wachters, wapenzaal en een zaal met kledij van de adel. Op het programma staan vaandelzwaaien, muziek, dans, belegering van de markt, hanteren van zwaarden, vuurspuwen, …

renaissance

 

Het evenement Arezzo Back in Time duurt 3 dagen en in totaal zullen er meer dan 1000 figuranten aanwezig zijn op 10 verschillende plaatsen. Tevens staan er overal in de stad marktkraampjes en eetstandjes opgesteld waar je antieke gerechten uit de 3 periodes kunt kopen. Ook zullen er monumenten zijn opengesteld die normaalgezien voor het publiek gesloten zijn.

Meer info over het volledige programma kun je terugvinden op de officiële website www.arezzobackintime.it

Wanneer: 29-30 en 31 juli 2016

Om in de sfeer te geraken kan je alvast onderstaande video bekijken