Het Gucci modemuseum in Firenze

 

Gucci museum Firenze

 

Op 26 September 2011 werd het Gucci modemuseum officieel geopend in het paleis “Palazzo di Mercanzia” dat uitgeeft op het plein Piazza della Signoria. Het was immers hier dat Guccio Gucci 90 jaar geleden zijn carrière als modeontwerper begon.

Gucci museum

Gucci museum

Het museum bestaat uit drie verdiepingen en biedt naast collecties van de mooiste modeartikelen door Gucci ontworpen, tevens een boekenwinkel, een souvenirwinkel, een caffé en een restaurant op het gelijkvloers en een ruimte voor hedendaagse kunst op de eerste verdieping.

Gelijkvloers: in de zaal Viaggio op het gelijkvloers is de vaste collectie van modeartikelen voor de internationale jet-set te bewonderen, het betreft hier vooral handtassen, reistassen, … uit de jaren 50, 60 en 70. Hier tref je tevens de gepersonaliseerde Cadillac aan van Guccio Gucci.

Eerste verdieping: in de zalen Mondo Flora, Sera, Preziosi en Borsa tref je collecties aan van onder andere avondkledij, juwelen en sieraden. Je vindt er tevens een ruimte voor hedendaagse kunst terug waar tijdelijke tentoonstellingen worden georganiseerd.

Tweede verdieping: op deze verdieping vindt je modeartikelen en -accessoires terug uit de wereld van sport en lifestyle, alsook een ruimte gewijd aan de geschiedenis en evolutie van het Gucci logo.

 

Het Gucci café

Museum: 10.00 – 19.00

Souvenirwinkel: 10.00 – 20.00

Boekenwinkel, café en restaurant: 10.00 – 23.00

Iedere dag open behalve 25 December, 1 Januari en 15 Augustus

 

Toegangsprijs: € 6 (hiervan gaat 50% naar de Dienst Monumentenzorg van Firenze)

Officiële link > www.guccimuseo.com