Het Pinokkio park in Collodi

Is het mogelijk om iemand tegen te komen die de fabel van Pinokkio niet kent? De fabel van het houten poppetje Pinokkio dat uiteindelijk tot leven komt is vertaald in zowat alle mogelijke talen. Het originele verhaal uit 1883 is aan de hand van de uit Firenze afkomstige schrijver – journalist Carlo Lorenzini, ook wel Collodi genoemd naar het dorpje waar zijn moeder geboren werd. Om hommage te brengen aan het wonderbaarlijke verhaal van de schrijver – journalist werd beslist om in 1956 het Pinokkio park in Collodi op te richten.

walvis Pinokkio parkHet park is geen pretpark zoals Bellewaarde of Plopsaland maar feitelijk meer een educatief park waar de bezoeker meegesleurd wordt in de fabel van Pinokkio. Doorheen het park loop een weg waarlangs alle personages, dieren, huisjes en scènes staan opgesteld. De personages zijn echte kunstwerken uitgevoerd  in brons en steen aan de hand van locale bekende kunstenaars. Het meest indrukwekkende kunstwerk is ongetwijfeld de walvis die Pinokkio opslokt. Door middel van een trapje kunnen de kinderen zelfs tot in de buik van de walvis.

 

Speel en ontdek het park met Pinokkio

Overal verdeeld over het park vind je attracties terug zoals een historische draaimolen, een sprookjesverteller, een levensgroot ganzenspel, een theater, een schminkhoek, de wooncaravan van de vuurspuwer en de fee en tenslotte het schip en de grot van de piraten.

Naast de personages zijn er tevens een museum, een restaurant, een virtuele bibliotheek en een winkel aanwezig.

Museum: in het museum kun je ondermeer kostuums, decors, verzamelobjecten, illustraties alsook tijdelijke tentoonstellingen bewonderen.

restaurant Pinokkio parkRestaurant: in het restaurant – pizzeria Osteria del gambero rosso kun je terecht voor een lunch of avondeten. Het leuke aan het restaurant is dat er een zone is speciaal voor de kinderen waar er tijdens het eten animatie wordt voorzien.

Virtuele bibliotheek: de virtuele bibliotheek bevindt zich in het museum, met behulp van een touchscreen kun je hier duizenden illustraties bekijken en boeken doorbladeren vanaf 1883, de geboorte van Pinokkio, tot heden. Je vindt er ongetwijfeld een Pinokkio die je nog nooit eerder tegengekomen bent!

Pinokkio winkel: aan het einde van het park bevindt zich de Pinokkio winkel waar je allerlei boeken, spelen en souvenirs over de fabel van Pinokkio kunt kopen.

 

giardino GarzoniIn de nabijheid van het Pinokkio park vind je tevens het butterfly house en de tuin giardino Garzoni terug. In het butterfly house kun je, zoals de naam zelf zegt, vlinders van over de ganse wereld aanschouwen terwijl ze rond je heen vliegen. Je vindt er tevens een aantal  exotische vogels. De tuin giardino Garzoni is de 18de eeuwse historische tuin van de villa Garzoni, zichtbaar vanuit de tuin. De tuin bezit onder andere een labyrinth, een openlucht theater, een zomerhuisje en talrijke stenen beelden verdeeld over de tuin.

 

Openingsuren en toegangsprijzen

Het Pinokkio park is tussen 1 maart en 1 november dagelijks open van 08.30 uur tot zonsondergang, hetzelfde geldt voor het butterfly house en de giardino Garzoni.

Een enkele toegang voor het Pinokkio park kost €12,00. Een toegang voor het butterfly house en de giardino Garzoni kost €13,00. Koop je een gecombineerde inkomkaart dan betaal je €21,00.

In de toegang voor het Pinokkio park zijn echter niet inbegrepen de schminkhoek, de toegang tot het theater en een rit op de draaimolen. Wel krijgt ieder kind één jeton bij aankoop van een toegangsbewijs, te gebruiken voor 1 van de bovengenoemde attracties.

 

Ligging

Adres: Via di San Gennaro n° 3, 51017 Collodi Pistoia

 


grotere map

Sedert 2012 is er tevens een parkeerplaats voorzien voor wie met de mobilhome op reis is. De parkeerplaats is zeer gering, slechts 6 plaatsen in totaal, maar biedt de mogelijkheid zoals een minicamping om electriciteit en water te gebruiken. Hiervoor koop je een jeton aan de ingang van het park ter waarde van €5,00 voor iedere 24 uur. De parkeerplaats is gratis voor bezoekers van het Pinokkio park.

Wie op zoek is naar een vakantiehuis of camping in de buurt van het Pinokkio park kan kiezen uit een ruim aanbod. De dichtstbijgelegen campings zijn camping Torre Pendente in Pisa op 30 km afstand en camping Barco Reale in San Baronto op 22 km afstand.