Festival Expo del Chianti Classico

Het wijnfestival Expo Chianti Classico in Greve in Chianti

Festival Expo del Chianti Classico

Festival Expo del Chianti Classico

September is in Toscane de maand van de wijnoogst, in het Italiaans vendemmia genoemd. In alle Chianti stadjes worden dan ook traditiegetrouw de jaarlijkse wijnfeesten georganiseerd. Voor de wijnproducenten van Chianti wijnen is dit een ideale gelegenheid om hun wijnen voor te stellen, te laten proeven en hopelijk zoveel mogelijk te verkopen.

Het grootste wijnfestival van de Chianti Classico wordt gehouden in Greve in Chianti, de poort tot de Chianti genoemd omdat het het eerste Chianti stadje is dat men tegenkomt wanneer men vertrekt vanuit Firenze richting Chianti streek. Het festival duurt 4 dagen en lokt ieder jaar opnieuw duizenden nieuwsgierigen en wijnliefhebbers.

Chianti Classico Expo Greve 01 (800x450)

Overal op het plein Piazza Matteotti staan kiosken opgesteld waarin de wijnproducenten hun Chianti Classico laten proeven. Voor de prijs van €10,00 koop je een wijnglas met bijhorende prikkaart waarop bolletjes staan. Per wijn die je proeft consumeer je 1 bolletje. Je kunt dus maximum 7 wijnen proeven. Proef je een gerenommeerde wijn zoals een riserva of DOCG dan consumeer je echter 2 bolletjes. Het wijnglas mag je mee huiswaarts nemen als souvenir.

[otw_shortcode_button href=”https://www.licata.be/wijnselectie/?tt=24089_12_96022_&r=%2Fnl%2Fwijninfo%2Fwijnstreken%2Ftoscana%2F12%2Fmeer-info%2F” size=”large” icon_position=”left” shape=”round”]Haal de beste Toscaanse wijnen in huis[/otw_shortcode_button]

 

Natuurlijk worden er gedurende deze 4 dagen ook allerlei activiteiten georganiseerd waaronder modeshow, degustatie streekproducten, fototentoonstellingen, live muziek, dansvoorstellingen en op zondag de historische stoet met traditionele voorstelling van de vaandeldragers.

Kortom een must voor iedere wijnliefhebber!

Expo del Chianti Greve in Chianti - foto Expo del Chianti-

Expo del Chianti Greve in Chianti – foto Expo del Chianti-

Praktische informatie

  • Wanneer: 2de weekend van september (van donderdag t/m zondag)
  • waar: Piazza Matteotti – Greve in Chianti
  • Officiële site: www.expochianticlassico.com