Historische warenhuizen in Florence

Houd je van shopping dan kun je je hart ophalen in de vele modewinkels in het centrum van Florence, vooral in de winkelstraten via Roma en via dei Calzaiuoli. Heb je niet zo heel veel tijd of winkel je liever in een warenhuis waar het aanbod aan verschillende brands veel groter is dan kun je terecht in één van de 2 grote warenhuizen Rinascente en Coin. Beiden bevinden zich in het historische centrum van de stad.

Rinascente Firenze

de gevel van het warenhuis Rinascente tijdens de kerstperiode

Rinascente: 5 verdiepingen winkelplezier

De eerste heet Rinascente en bevindt zich aan het plein Piazza della Repubblica in een historisch paleis. Het warenhuis bestaat uit maar liefst 4000 m2 verdeeld over 5 verdiepingen en een dakterras met café restaurant.

Het merendeel van de verdiepingen bestaat uit kledingwinkels met een aanbod van schoenen, kledij en allerlei accessoires zoals handtassen, laptop tassen, riemen, horloges, enz. Daarnaast is er 1 verdieping praktisch volledig gewijd aan parfums en make up en 1 verdieping voor de inrichting van je huis met een ruim aanbod aan beddengoed, keukengerei, huisdecoratie, enz.

Op het laatste verdiep is er een koffiebar waar je even kan bekomen van het winkelen, een cappuccino met een lekker vers taartje zullen je zeker smaken. Op de tussenverdieping met de trap die leidt naar het dakterras is er nog een wijnwinkeltje met astronomische prijzen.


Heb je van al dat winkelen honger gekregen dan kun je terecht in het café restaurant op het dakterras waar je kan genieten van een prachtig zicht op de koepel van Brunelleschi van de kathedraal van Florence. Geen honger maar meer zin in een aperitiefje? Geen enkel probleem, ook dit kan.

Praktische informatie warenhuis Il Rinascente

Ligging: Piazza della Repubblica 4

Openingsuren: dagelijks van 10.00 tot 21.00 behalve op zondag open tot 20.30

 

Coin

Het 2de warenhuis heet Coin en is later opgericht dan Rinascente, het bevindt zich in via dei Calzaiuoli. Ook hier vind je praktisch hetzelfde aanbod verspreid over 4 verdiepingen: mode artikelen voor mannen, vrouwen en kinderen, parfums en cosmetica alsook een volledige verdieping met allerlei huishoudartikelen.

Coin Firenze

Coin Florence

Laat je niet misleiden door de smalle voorgevel want de winkel zit vooral verborgen achter de gevels van de aanliggende gebouwen.

Hier heb je jammergenoeg geen panoramisch dakterras en ook geen café restaurant, wel is alles over het algemeen iets goedkoper dan bij Rinascente.

Praktische informatie Coin

Ligging: via dei Calzaiuoli 56


Openingsuren: dagelijks van 10.00 tot 19.30