Holland boven in Figline Valdarno

We weten allen dat Nederlanders graag reizen en dan vooral met hun caravan of campingcar op de camping. Ieder jaar opnieuw is het een vreemd fenomeen om te zien hoe Figline Valdarno vanaf April tot en met September overspoeld wordt met Nederlanders. Het absolute hoogtepunt zijn de maanden Juli en Augustus, dan kom je meer auto’s met gele nummerplaten tegen dan de Italiaanse blauw wit gekleurde nummerplaten.

De reden van deze invasie is natuurlijk de prachtige camping “Girasole” , gelegen in de heuvels van Figline Valdarno, op wandelafstand gelegen van de privé villa van de wereldberoemde zanger Sting, die als je heel veel geluk hebt wel eens kan tegen het lijf lopen op de locale markt.

Eens de camping binnen zie je meteen dat de toeristen hier voor minimum 80% Nederlanders zijn, het overige percentage wordt voor het grootste deel ingenomen door Belgen, Denen en Italianen.

Natuurlijk hebben plaatselijke handelaars van dit fenomeen weten te profiteren: op de camping zijn Nederlandse tieners tewerkgesteld om kinderen te animeren, enkele restaurants hebben hun reklame panelen voorzien van Nederlandse opschriften en ook de locale supermarkt heeft onlangs het potentieel ontdekt dat deze “zuinige toeristen” bieden. Al moet bij deze laatste wel opgemerkt worden dat het toch wel beter was geweest om zich een vertaler of gewoonweg een Nederlander aan te klampen en hem de juiste tekst te laten opstellen. Op 3 woorden zijn er 2 verkeerd! Een reden om boodschappen te doen bij de concurrerende Lidl?