Coronavirus Toscane

In quarantaine door het Coronavirus – dag 13

Zondag 22 maart 2020

Dag 13 van de quarantaine door het Coronavirus. Ondertussen zijn we dus bijna 14 dagen in quarantaine geplaatst door de Italiaanse overheid en het ziet er niet echt rooskleurig uit.

Gisteren een record aantal doden van maar liefst 793 waardoor het totale sterftecijfer nu op 4.825 ligt. In Toscane zelf worden wij nog grotendeels gespaard en is het aantal besmettingen nu 2012 en het aantal sterfgevallen 72.

Voldoende voor de regering om nog strengere maatregelen te nemen die voor gans Italië van kracht zijn. Nadat 2 dagen geleden extra maatregelen werden genomen voor een periode van slechts 5 dagen, namelijk tot en met 25 maart gelden deze nu tot en met 3 april.

Deze strengere maatregelen zijn de volgende:

Alle buitenactiviteiten buiten de omgeving van je verblijfplaats zijn verboden.

Alle parken zijn gesloten en joggen, wandelen en fietsen is verboden buiten een straal van 200 meter van je verblijfplaats. Deze maatregel is er gekomen omdat de parken overbevolkt werden en het praktisch onmogelijk werd om de afstand van 1 meter tussen 2 personen te respecteren.

Fietsen of hardlopen zit er dus niet meteen in. Gelukkig heb ik rollen die ik in de tuin kan plaatsen en zo toch een beetje kan genieten van het lenteweer en van het mooie uitzicht.

Coronavirus Toscane

Wie in de stad of in een dorp woont zonder tuin heeft dit geluk niet.

Alle fabrieken, bedrijven en werven worden gesloten

Enkel fabrieken en bedrijven die levensnoodzakelijke producten of diensten leveren blijven open. Zoals gas-, water- en energieleveranciers, voedingsproducenten en wie mondmaskers maakt. Veel textielbedrijven hebben immers hun activiteiten omgeswitcht naar het maken van mondmaskers.

Banken, postkantoren en apotheken blijven open. Ook tabaks- en krantenwinkels maar alle kansspelen worden verboden, idem de online gokspelen. De vraag is hoe ze dit zullen tegengaan?

Hetzelfde geldt voor de supermarkten, deze blijven open en er werd tevens gevraagd om de openingsuren te verlengen om minder mensen op hetzelfde tijdstip boodschappen te laten doen.

Er wordt tevens aangeraden om slechts 1 keer per week naar de supermarkt te gaan maar velen hebben ook geen zin om dit meerdere keren te doen. De files zijn namelijk zeer lang, op sommige plaatsen zelfs tot 2 uur. Een onwerkelijk beeld.
Hieronder zie je hoe de mensen moeten aanschuiven in de supermarkten van de keten Esselunga.

Bang wachten we af of deze nieuwe maatregelen het aantal besmettingen en doden zullen reduceren.