Info over monumenten via je smartphone

Sedert kort bestaat er een applicatie voor smartphones die je toelaat om informatie te verkrijgen rechtstreeks op je smartphone door simpelweg een foto te nemen van het monument waar je voorstaat. De applicatie herkent het monument en bezorgt je vervolgens de informatie die je wenst. De applicatie heet VISITO wat staat voor VIsual Support to Interactive TOurism in Tuscany en werd ontwikkeld door het CNR instituut van Pisa in samenwerking met de dienst Toerisme Toscane.

Het VISITO systeem kan gebruikt worden zowel vóór, tijdens en na je reis naar Toscane

  • vóór je reis kun je de VISITO database gebruiken om foto’s en informatie van monumenten, kerken, pleinen, … opladen op je smartphone.
  • tijdens kun je met de VISITO applicatie een foto nemen van om het even welk monument, plein, kerk, museum, … en via een internetverbinding via de VISITO database informatie opvragen met betrekking tot geschiedenis, architectuur, stadswandelingen, …
  • na je bezoek aan Toscane kun je de VISITO database raadplegen om meer gedetailleerde info te verkrijgen over de monumenten, pleinen, kerken dewelke je hebt bezocht en eventueel aan te vullen met je eigen foto’s.

De applicatie kun je gratis downloaden

Meer info over het gebruik van deze applicatie kun je bekijken op onderstaand filmpje