Je vakantiebestemming kiezen in Toscane

Als je een vakantie in Toscane overweegt is de keuze van een gepaste bestemming of accomodatie niet eenvoudig. Een vakantiehuis aan de kust, een appartement in een agriturismo in het binnenland, een villa met zeezicht op het eiland Elba, een cottage in de buurt van Pisa, een vakantiewoning nabij Arezzo of Cortona, of een huisje op een boerderij in de Garfagnana of Lunigiana streek in Noord-Toscane. De keuze is groot want Toscane is zeer uitgestrekt : in vogelvlucht zowel van noord naar zuid als van west naar oost ongeveer 250km.

Toscaans landschap

In het binnenland zijn er de Apennijnen die tot een hoogte van 2.135m reiken, in het oosten is er de Chianti-streek maar ook de streek Casentino, ten zuiden van Pisa de streek Maremma, in het noorden de groene Apuaanse Alpen, centraal gelegen vind je de kunststeden Florence en Siena en tot slot is er een zeer gevarieerde kuststrook van ongeveer 300km en de Toscaanse archipel waarvan Elba het meest gekende eiland is.

25-Firenze Ponte Vecchio’s Zomers kiezen de meeste toeristen ervoor om met de eigen auto naar Toscane op reis te gaan, terwijl men voor kortere verblijven, meestal in het laag- en middenseizoen steeds meer de voorkeur geeft aan de combinatie van vliegtuig en huurauto. Het aanbod van vluchten vanuit België en Nederland naar de luchthavens van Pisa, Florence en Perugia (deze laatste luchthaven ligt in Umbrië op amper 60 km van de zuidtoscaanse stad Cortona) wordt immers jaar na jaar uitgebreider. Zo vliegt de low-cost maatschappij Ryanair nu al op Pisa vanuit Charleroi, Eindhoven en Maastricht en op Perugia vanuit Charleroi, maar ook de luchthavens van Rome liggen respectievelijk slechts 120 en 140 km ten zuiden van Toscane.

27-Siena Piazza del CampoZeker voor wie nog nooit in Toscane is geweest is de keuze van een gepaste reisbestemming niet echt eenvoudig. Wie echter zijn reis toch graag zelf uitstippelt en plant, en bij voorkeur in een huis met eigen keuken verblijft, kan terecht op de site van Alba Toscana. Daar vind je een uitgebreid aanbod aan vakantie accomodatie van noord tot zuid Toscane, van de kleine familie-agriturismo tot het grote vakantiecomplex, of van het privé-appartement in een heuveldorp tot de afgelegen alleenstaande villa met privé zwembad. Bovendien kun je er terecht voor advies bij de keuze van je bestemming in Toscane. Je wordt er te woord gestaan door een in 2006 naar Toscane uitgeweken Vlaming die de aangeboden accomodaties persoonlijk heeft bezocht en ze selecteerde met als belangrijkste criterium de juiste prijs-kwaliteit verhouding.

Als je eraan denkt om dit jaar eindelijk naar Toscane op reis te gaan, of om in het najaar het wereldkampioenschap wielrennen te gaan volgen dan moet je beslist een kijkje nemen op www.alba-toscana.nl.