Leven als een Italiaan in een vakantiehuis in Toscane

De zomer komt er weer aan en Nederlanders maken zich weer massaal klaar voor een heerlijke zomer. De plannen van veel Nederlanders lopen uiteen van een heerlijke strandvakantie aan de Costa’s tot een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk. Dit zijn jaar in, jaar uit zeer populaire opties onder de Nederlandse bevolking. Uiteraard is dat heerlijk, echter zien we tegenwoordig ook steeds vaker mensen die kiezen voor een luxere vakantie met een eigen huis in een prachtige omgeving. Een populaire bestemming is Toscane,  een plek met enorm veel ruimte, prachtige natuur, een heerlijk klimaat en fantastisch eten!

Hiernaast zijn natuurlijk de glooiende landschappen met cipressen en de prachtige culturele schatten van onder andere Florence enkele bekende eigenschappen van Toscane. Een andere goede reden om richting Toscane te gaan zijn de populaire nabijgelegen wijngebieden zoals Chianti waar een van de beste wijnen uit de regio vandaan komt. Dit is een ideaal gebied om met de auto of tourbus te gaan ontdekken, rijdend langs de vele wijnhellingen kunt u de verschillende wijnen proeven. Mocht u nog goed te been zijn en wilt u een mooie wandeling maken, dan zit u in Toscane ook helemaal goed! Er is een prachtig bergachtig gebied in de buurt, namelijk de Orechiella. Hier kunt u goed terecht voor simpele en uitdagendere wandelingen. Mocht u na al deze activiteiten ook even willen genieten van het strand, dan is dat natuurlijk ook prima mogelijk. Langs de Toscaanse kust vindt u prachtige stranden, maar ook op het eiland ‘Elba’ in de buurt vind u enkele van de meest prachtige stranden in Italië.

Wat is er nu mooier om dit alles vanuit uw vakantiehuisje in Toscane te gaan ontdekken. U zit dan ideaal gelegen tussen al het moois dat Toscane te bieden heeft. Wilt u iets dichter bij het strand en de zee zitten kunt u natuurlijk ook nog kiezen voor een heerlijke villa aan de Toscaanse kust. Ga dus ook op bezoek in Italië en laat je overwelmen door het prachtige gebied Toscane.