Livorno ontdekken tijdens een boottocht op de kanalen

Livorno is na Firenze en Prato de grootste stad van Toscane met bijna 160.000 inwoners. De havenstad ontwikkelde zich grotendeels in de 16de eeuw door toedoen van de Medici familie die de concurrentie met Venetië wilden aangaan.

Een leuke en alternatieve manier om deze boeiende stad te bezoeken is door middel van een boottochtje op de Medici kanalen die het historisch centrum van deze havenstad doorkruisen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Gedurende deze tocht kun je de sfeer opsnuiven van deze havenstad met zijn rijke cultuur en tradities. Je passeert er langs pleinen, paleizen, kerken, bruggen, … Belangrijkste bezienswaardigheden zijn ondermeer de Hollandse kerk (gedurende lange tijd vervallen maar nu in fase van restauratie), het Venetiaans kwartier, het oude en nieuwe fort, de overdekte markthal en veel meer.

doortocht onder het plein Piazza della Repubblica

doortocht onder het plein Piazza della Repubblica

 

De Hollandse kerk

De Hollandse kerk

Alle belangrijkste bezienswaardigheden vind je op onderstaand plannetje

Praktische informatie

  • De tocht duurt ongeveer 50 minuten
  • Een ticket kost €12 voor volwassenen en voor kinderen tussen 5 en 12 jaar €5
  • De tocht start dagelijks om 11.00 – 11.30 -12.00 -12.30 en 15.30
  • Startplaats is Scali degli Avvalorati maar de verzamelplaats is aan de dienst Toerisme in Via Pieroni 18 (google maps)

Naast deze tour worden ook nog andere tours aangeboden waaronder het ondergrondse Livorno met op het einde degustatie van Livornese visspecialiteiten en een gastronomische tour met een maaltijd in een historisch vissersrestaurant. Meer info vind je op www.livornoinbattello.info