Logeren op de grens tussen Toscane en Umbrië

Umbrië de minder gekende, maar daarom niet minder mooie regio die aan Toscane aanpaalt krijgt de laatste tijd steeds vaker de aandacht in de buitenlandse pers. Zowel de Telegraph als de New York Times loven deze regio voor zijn nog authentieke Italiaanse levensstijl en bekronen het tot de ideale vakantie bestemming, waarbij zowel natuur als cultuur en gastronomie hoog in het vaandel staan.

Perugia, Orvieto, Assisi, Todi, het Trasimeno meer met Passignano sul Trasimeno en Castigliano del Lago zijn stuk voor stuk pareltjes die je ooit gezien moet hebben. En dat is slechts een kleine greep uit het totale aanbod.

De middeleeuwse toren Torre del Pubblico in Città della Pieve

De middeleeuwse toren Torre del Pubblico in Città della Pieve

Een ideale uitvalsbasis om zowel deze pareltjes van Umbrië als enkele prachtige streken en plaatsen in Toscane te verkennen is het Hotel Vannucci gelegen in Città della Pieve, één van de mooiste en meest pittoreske heuvelstadjes op de grens tussen Umbrië en Toscane. Het hotel bevindt zich net buiten de stadsmuren van het centrum en is ondergebracht in de historische Villa Mirafiori die in 1887 door koning Vittorio Emanuele II gebouwd werd.

Vanuit het hotel is het minder dan een uur naar de Vald’Orcia streek, de stadjes Cortona, Pienza, Montepulciano, de warmwaterbronnen van zowel San Casciano dei Bagni als van Chianciano Terme en Bagno Vignoni en pittoreske dorpen zoals Cetona.

Hotel Vannucci beschikt over 30 stijlvol ingerichte kamers met alle nodige voorzieningen, een gourmet restaurant, een bar en een wellnesscentrum met sauna, jacuzzi, massage ruimte en buitenzwembad.

één van de stijlvol ingerichte kamers

één van de stijlvol ingerichte kamers

Hotel Vannucci- zwembad (800x534)

Liefhebbers van een heerlijke keuken worden lekker verwend door chef Vito en zijn keukenbrigade in het restaurant Zafferano Pievese dat zijn naam dankt aan de saffraan die reeds sedert eeuwen in Città della Pieve wordt geteeld. Centraal staan de seizoensgebonden vlees- en visgerechten op basis van de traditionele keuken. Bij dit alles hoort natuurlijk een heerlijk wijntje en bij Hotel Vannucci heb je maar liefst keuze uit meer dan 300 wijnsoorten. Bovendien kun je in de zomer heerlijk tafelen in open lucht in de tuin.

Belangrijkste evenementen in de buurt

Zoals eerder aangehaald ligt hotel Vannucci net buiten het historische centrum van Città della Pieve en dus op wandelafstand om deel te nemen aan de talrijke evenementen die plaats hebben in het centrum. De belangrijkste evenementen zijn de Infiorata di San Luigi Gonzaga en de Palio dei Terzieri. Tijdens het bloemenfeest Infiorata dat plaats vindt gedurende het eerste weekend van de zomer wordt de hoofdstraat bedekt met prachtige composities bestaande uit verschillende bloemen.

Het feest Infiorato

Prachtige bloementapijten tijden het feest Infiorata di San Luigi Gonzaga

De Palio dei Terzieri is zonder twijfel de belangrijkste toeristische attractie. Het evenement heeft plaats midden augustus en duurt zo’n 10 dagen waarbij er in de stad allerlei activiteiten, tentoonstellingen, markten, stoeten, … plaatshebben. De feesten eindigen met een boogschutterswedstrijd tussen de verschillende wijken (terzieri) van de stad. Alle bewoners van Città della Pieve bereiden dit evenement gedurende het hele jaar voor, mis daarom de sfeer niet die het hele stadje overheerst en die ook bezoekers in zijn ban krijgt.

Praktische informatie

Ligging Hotel Vannucci: Via I. Vanni 1 – 06062 Città della Pieve (Perugia)

Site: www.hotel-vannucci.com