Lombardije

Lombardije is een regio helemaal in het noorden van Italië en is erg populair onder vakantiegangers. Het is namelijk vanuit Nederland makkelijk te bereizen met de auto. Je vindt hier het prachtige Comomeer. Dit is een van de mooiste meren van Italië met prachtige dorpjes en veel charme. Je vindt hier ook de grote stad Milaan die bekend staat om de mode en de grote kathedraal. De stad Bergamo ligt iets verderop en is ook zeker een bezoek waard. Deze stad heeft twee delen: de Città Alta (oude stad) en de Città Bassa (nieuwe stad). De Città Alta staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn middeleeuwse architectuur en smalle straatjes. De Città Bassa biedt een mix van moderne en historische architectuur. Een andere stad die je ook niet kunt overslaan is Brescia. Deze stad is beroemd om zijn Romeinse ruïnes, middeleeuwse kastelen en barokke kerken. Hoogtepunten zijn onder meer de Santa Giulia Museum, het kasteel van Brescia en het Piazza della Loggia.


De westkant van het Gardameer ligt ook in de regio Lombardije. Dit meer is erg populair bij kampeerders en anders zonaanbidders. Het is niet voor niks zo in trek, want je kunt hier heerlijk zwemmen, wandelen, fietsen en bootje varen. Een ander groot meer is het Lago Maggiore. Ook dit meer is populair onder vakantiegangers vanwege het lekkere zwemwater en sportieve activiteiten.


In het noorden vind je Het Nationaal Park Stelvio: Dit park ligt in de Alpen en biedt een prachtig landschap met bergen, gletsjers en meren. 

Lombardije heeft nog veel meer te bieden en heeft voor elk wat wils.

Wat te doen in Como

Gids voor een dagje Como

Het Comomeer is een heerlijke idyllische plek in het Noorden van Italië. Voor mij vaak een stopplek, waarna ik verder doorreis dieper Italië in. We stoppen namelijk nooit eerder voordat we de Italiaanse grens hebben bereikt, want zo’n pitstop moet wel een fijne plek zijn.

Lees verder »