Molise

Molise is een kleine en onbekende regio en ligt richting het Zuiden van Italië aan de Adriatische zee. Een aantal bezienswaardigheden zijn: Termoli, een oude stad aan de kust met mooie middeleeuwse kathedraal en het kasteel van Termoli. Het Nationaal Park van de Abruzzo, Lazio en Molise bevindt zich voor een deel in deze regio. Dit park biedt een spectaculair landschap van bergen, bossen en wilde dieren. Je kunt hier wolven en beren spotten. Campobasso is de hoofdstad van de regio Molise. Het is een middeleeuwse stad met smalle straatjes. Je vindt hier ook kastelen en kathedralen. Agnone is een stadje dat bekend staat om zijn klokkengieters en is de thuisbasis van de oudste klokkengieterij ter wereld. Bezoekers kunnen hier de ambachtelijke tradities van klokkengieten ontdekken en het Klokkengietersmuseum bezoeken.


Omdat Molise aan zee ligt kun je ook genieten aan de kust. Termoli Beach is een van de populairste stranden. Het is een breed zandstrand met helder water. Doordat Molise relatief onbekend is, biedt het je de mogelijkheid Italië te ontdekken op een authentieke manier zonder veel mede toeristen. 

Wijn evenementen Toscane

6x de leukste Toscaanse wijnevenementen in de nazomer

Aan het einde van de zomer komt het moment van de druivenoogst en de Wijnfestivals in Toscane, een van de meest bekende en vruchtbare wijnstreken in Italië. In de schilderachtigste dorpjes van de regio vinden talloze Toscane wijnfestivals plaats, gewijd aan wijn en eeuwenoude wijnbereidingstradities.

Lees verder »