Molise

Molise is een kleine en onbekende regio en ligt richting het Zuiden van Italië aan de Adriatische zee. Een aantal bezienswaardigheden zijn: Termoli, een oude stad aan de kust met mooie middeleeuwse kathedraal en het kasteel van Termoli. Het Nationaal Park van de Abruzzo, Lazio en Molise bevindt zich voor een deel in deze regio. Dit park biedt een spectaculair landschap van bergen, bossen en wilde dieren. Je kunt hier wolven en beren spotten. Campobasso is de hoofdstad van de regio Molise. Het is een middeleeuwse stad met smalle straatjes. Je vindt hier ook kastelen en kathedralen. Agnone is een stadje dat bekend staat om zijn klokkengieters en is de thuisbasis van de oudste klokkengieterij ter wereld. Bezoekers kunnen hier de ambachtelijke tradities van klokkengieten ontdekken en het Klokkengietersmuseum bezoeken.


Omdat Molise aan zee ligt kun je ook genieten aan de kust. Termoli Beach is een van de populairste stranden. Het is een breed zandstrand met helder water. Doordat Molise relatief onbekend is, biedt het je de mogelijkheid Italië te ontdekken op een authentieke manier zonder veel mede toeristen. 

Rome met kinderen tips

Rome met kinderen: alle tips op een rij!

Meerdere wegen leiden naar Rome zeggen ze ook wel. In deze blog neem ik je mee naar de hoofdstad van Italië: Rome! En we gaan niet alleen, nee we nemen kinderen mee! Want hoe leuk is het om Italië ook te ontdekken mét je kinderen.

Lees verder »
Trouwen in Italië

Trouwen in Italië

Trouwen in Italië… wie droomt daar nou niet van? Het was ook altijd al mijn droom om ooit in Italië te trouwen. In september 2022 trouwde ik in Toscane met mijn man. Het was een prachtig weekend in de Toscaanse heuvels met onze lieve familie

Lees verder »